Επετειακοί εορτασμοί προς τιμήν της Αυτοκράτειρας Σίσσυ της Αυστρίας. © Schloß Schönbrunn Kultur- und Betriebsges.m.b.H. / Sisi Museum / Photobusiness ArtothekΣτις 24 Δεκεμβρίου 2012 η Αυτοκράτειρα Ελισάβετ της Αυστρίας θα γιόρταζε τα 175α γενέθλιά της. Η Βιέννη γιορτάζει την πανέμορφη αυτοκράτειρα Σίσσυ με εκθέσεις και ένα διάσημο μιούζικαλ.

Από τις 9 Σεπτεμβρίου 2012 προβάλλεται η επετειακή έκδοση του μιούζικαλ Elisabeth στο Θέατρο Raimund της Βιέννης. Το πιο επιτυχημένο γερμανόφωνο μιούζικαλ όλων των εποχών, όχι μόνο θα γιορτάσει τα 175α γενέθλια της αυτοκράτειρας Ελισάβετ αλλά και μια δική του επέτειο: η πρεμιέρα πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη πριν από 20 χρόνια και το τραγούδι "Ich gehör nur mir" παίζεται έκτοτε σε όλο τον κόσμο. Το μιούζικαλ "Elisabeth" αφηγείται τη δραματική και συγκινητική ιστορία της ζωής, διακυβέρνησης και παθών της Αυτοκράτειρας Ελισάβετ και το κοινό μπορεί να γνωρίσει σε βάθος τον κόσμο των Αψβούργων. Συγκινητική μουσική, εντυπωσιακή χορογραφία και ακριβά σκηνικά έχουν μαγέψει 8,5 εκατομμύρια επισκεπτών σε έντεκα χώρες, από τη Γερμανία, τη Φινλανδία, τη Σουηδία, το Βέλγιο, την Ελβετία, την Κορέα και την Ιαπωνία, από την πρώτη ημέρα πρεμιέρας του έργου, το 1992.

Επετειακοί εορτασμοί προς τιμήν της Αυτοκράτειρας Σίσσυ της Αυστρίας. © Schloß Schönbrunn Kultur- und Betriebsges.m.b.H. / Sisi Museum / Alexander Eugen KollerΑπό τις 9 Σεπτεμβρίου 2012, το „Hofmobilendepot" είναι αφιερωμένο στα ταξίδια της Ελισάβετ στην Κέρκυρα. Το 1861 η αυτοκράτειρα επισκέφθηκε το ελληνικό νησί για πρώτη φορά, 15 χρόνια αργότερα επέστρεψε και έκτισε το Αχίλλειο. Επίκεντρο της έκθεσης στο Hofmobiliendepot της Βιέννης είναι το ενδιαφέρον της αυτοκράτειρας για τον ελληνικό πολιτισμό και την αρχαιολογία, αλλά και η διαμόρφωση του καταφύγιού της. Ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει αναρίθμητα αυθεντικά έργα από τη συλλογή της, όπως έπιπλα, ενδύματα, αξεσουάρ και ατομικά αντικείμενα. Η αυτοκράτειρα πραγματοποιούσε τα ταξίδια της κατά προτίμηση με το σκάφος Miramar και το πολυτελές αυτοκρατορικό αυτοκίνητό τους. Μπορεί κανείς να θαυμάσει πέρα από ένα αντίγραφο του σκάφους τους, ταξιδιωτικά ρούχα και αντικείμενα. Με την μόνιμη έκθεση Sissi im film, το Hofmobiliendepot προσφέρει μια νέα ατραξιόν σχετικά με αυτό το θέμα. Σκηνές από τη θρυλική κινηματογραφική τριλογία "Sissi" του Αυστριακού σκηνοθέτη Ernst Marischka με τη Romy Schneider, από τη δεκαετία του '50, θα συμπληρώνονται με αυθεντικά έπιπλα που χρησιμοποιήθηκαν στα γυρίσματα της ταινίας.

Απαραίτητη είναι η επίσκεψη στο Μουσείο της Σίσσυ, στο Ανάκτορο Χόφμπουργκ της Βιέννης. Η μόνιμη έκθεση στα διαμερίσματα της Αυτοκράτειρας, φέρνει αντιμέτωπο το μύθο που περιέβαλλε την Αυτοκράτειρα Ελισάβετ με την πραγματικότητα της ζωής της και παρουσιάζει πολλά προσωπικά της αντικείμενα. Κατά το επετειακό έτος 2012 το λουτρό της Αυτοκράτειρας έχει ανακαινιστεί στην πρότερη λάμψη του, ενώ ανακαινίστηκε και το παγκοσμίου φήμης πορτραίτο της από τον Franz Xaver Winterhalter. Από τον Σεπτέμβριο του 2012, κεντρικό θέμα θα αποτελούν και οι βιογραφίες των 4 παιδιών της.

Επετειακοί εορτασμοί προς τιμήν της Αυτοκράτειρας Σίσσυ της Αυστρίας. © Kunsthistorisches Museum WienΆλλο ένα σημείο «προσκυνήματος» για τους λάτρεις της Αυτοκράτειρας Σίσσυς είναι το Ανάκτορο Schönbrunn, η θερινή κατοικία των Αψβούργων. Η διαδρομή μέσα από το ανάκτορο οδηγεί από το γάμο μέχρι τον τραγικό θάνατό της το 1898. Εκτίθενται υπέροχες άμαξες που χρησιμοποιούσε η Αυτοκράτειρα, πορτραίτα, ενδύματα, στολές και αξεσουάρ ιππασίας. Επίσης, αξίζει μια επίσκεψη στο Μνημείο της Αυτοκράτειρας Ελισάβετ, σε μια ήσυχη γωνιά στον Δημοτικό Κήπο, το «Κάστρο των Ονείρων» της Σίσσυς, το ονειρεμένο Hermesvilla στο Lainzer Tiergarten και στον τελευταίο τόπο κατοικίας της, τον Τάφο της Αυτοκράτειρας. Ένας γλυκός επίλογος της επίσκεψης είναι το αρτοποιείο K.u.K. Hofzuckerbäcker Demel, που παρασκευάζει ακόμη τις αγαπημένες ζαχαρωμένες βιολέτες που αγαπούσε η Σίσσυ.

Πληροφορίες

• Musical „Elisabeth", επετειακή έκδοση, από τις 5.9.2012, Raimund Theater, Wallgasse 18-20, 1060 Βίεννη, www.musicalvienna.at
• Sisi auf Korfu. Die Kaiserin und das Achilleion, 26.9.2012-27.1.2013, Hofmobiliendepot. Möbel Museum Wien, Andreasgasse 7, 1070 Βιέννη, www.hofmobiliendepot.at
• Sisi Museum, Hofburg, 1010 Βιέννη, www.hofburg-wien.at
• Schloss Schönbrunn und Wagenburg mit Sisi-Pfad, Schönbrunner Schlossstraße, 1130 Βίεννη, www.khm.at
• Denkmal Kaiserin Elisabeth, Volksgarten, Burgring 1, 1010 Βιέννη, www.bundesgaerten.at
• Hermesvilla Wien Museum, Lainzer Tiergarten/Zugang Hermesstraße, 1130 Βιέννη, www.wienmuseum.at
• Kaisergruft, Tegetthoffstraße 2, 1010 Βιέννη, www.kaisergruft.at
• Demel, K. & K. Hofzuckerbäcker, Kohlmarkt 14, 1010 Βιέννη, www.demel.at

Πηγή: Οργανισμός Τουρισμού Βιέννης

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr