Ημερίδα για την προαγωγή του τουρισμού στην Τυνησία, 3 Φεβρουαρίου 20123.000 χρόνια ιστορίας, 50 χρόνια τουρισμού και 1 χρόνος δημοκρατίας είναι αρκετοί λόγοι για να υπερηφανεύεται η Τυνησία. Τις εξελίξεις στον τομέα της τουριστικής ανάπτυξης, τα μελλοντικά σχέδια προβολής της χώρα και τα αναδυόμενα είδη θεματικού τουρισμού παρουσίασαν ο Υπουργός Τουρισμού της χώρας και εκπρόσωποι του Γραφείου Τουριστικής Προβολής της Τυνησίας, κατά τη διάρκεια ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στις 3 Φεβρουαρίου 2012, στην Τύνιδα, στην οποία το ηλεκτρονικό περιοδικό ΤravelPassion ήταν καλεσμένο, εκπροσωπώντας την Ελλάδα!

Την εκδήλωση εγκαινίασε ο Πρωθυπουργός της χώρας, Hamadi Jebali, ο οποίος τόνισε με τη σειρά του τη δέσμευση της κυβέρνησης για αναβίωση του τουρισμού, υποστηρίζοντας την ιδιωτική πρωτοβουλία, τις επενδύσεις και τον υγιή ανταγωνισμό. Την εκδήλωση εγκαινίασε ο Πρωθυπουργός της χώρας, Hamadi JebaliΕντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή ξένων ταξιδιωτικών πρακτόρων και δημοσιογράφων από όλη την Ευρώπη, τον Καναδά και τις ΗΠΑ, που δήλωσαν το «παρών» αλλά και την έμπρακτη συμπαράσταση στην Τυνησία, προκειμένου να εμφανίσει ανάκαμψη της τουριστικής δραστηριότητας, που τον τελευταίο χρόνο σημείωσε πολύ σημαντική πτώση. Οι αριθμοί είναι ιδιαίτερα μειωμένοι, καθώς συγκριτικά με το 2010, η πτώση έφτασε μέχρι και το 45% από αγορές που ανέκαθεν έφερναν τα υψηλότερα ποσοστά, όπως η Γαλλία, η Ιταλία και η Ρωσία.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Τουρισμού, κύριο Elyes Fakhfakh, η εξαιρετικά αισθητή αυτή μείωση, επηρέασε όλους τους τομείς της τουριστικής βιομηχανίας, ξενοδοχεία, ξεναγούς, αγορές, καθώς ο τουρισμός αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό έσοδο για τη χώρα. Έτσι, νέοι ορίζοντες ανοίγονται, πέραν των ήδη γνωστών, για την προαγωγή του θεματικού τουρισμού, υγείας και ομορφιάς, golf, αγροτουρισμού, πολιτιστικού τουρισμού και οικοτουρισμού. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού και το Υπουργείο Τουρισμού της Τυνησίας θα διοργανώσει διεθνές συνέδριο για το μέλλον του τουρισμού στη Μεσόγειο, στο νησί της Τζέρμπα, στις 16 και 17 Απριλίου 2012. Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του UNWTO, Taleb Rifai, η επιλογή της Τζέρμπα δεν ήταν διόλου τυχαία, καθώς αποτελεί έναν μείζονα τουριστικό προορισμό στη Μεσόγειο. "Παρόλο που η Μεσόγειος είναι ίσως η πιο δημοφιλής τουριστική περιοχή του κόσμου, με περισσότερους από 200 εκ. επισκέπτες ετησίως, ωστόσο έρχεται αντιμέτωπη με πολλές προκλήσεις, πολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές. Tο συνέδριο στη Τζέρμπα θα προσφέρει μια ευκαιρία να συλλέξουμε τις τάσεις της τουριστικής αγοράς στην περιοχή και να υιοθετήσουμε ένα κοινό όραμα αντιμετώπισης των προκλήσεων".

Ο Υπουργός Τουρισμού της Τυνησίας, κύριος Elyes Fakhfakh καλωσόρισε πράκτορες και εκπροσώπους των ΜΜΕ, ζητώντας την έμπρακτη υποστήριξη στη χώρα και τους κατοίκους της."Η Τυνησία τοποθετείται και πάλι στον τουριστικό χάρτη και είναι έτοιμη για να ανακάμψει. Αυτό το συνέδριο δε θα μπορούσε να διοργανωθεί σε ένα πιο ενδεδειγμένο χώρο", σύμφωνα με τον Υπουργό Τουρισμού της Τυνησίας, Elyes Fakhfakh. Ο Υπουργός μίλησε για τις σημαντικές αλλαγές που έχουν επέλθει στη χώρα και την ανάγκη σύγκλισης των μεσογειακών χωρών σε μια κοινή δράση για το μέλλον, μοιράζοντας εμπειρίες και συνεργαζόμενες για τη διατήρηση της ανταγωνιστικότητας στην παγκόσμια τουριστική αγορά. "Εδώ, στην Τυνησία, διαθέτουμε μια πλούσια ιστορία και στόχος μας είναι να προάγουμε τον πολιτισμό και την κληρονομιά μας, να διαφοροποιηθούμε με ένα ιδιαίτερο προϊόν και να αναπτύξουμε όλες τις περιοχές της χώρας, καθεμία με διαφορετικό θεματικό τουριστικό προϊόν, αλλά πάντα με επίκεντρο το λαό και την ιστορική του πορεία".

Από την Ελλάδα, εκπρόσωποι και προσκεκλημένοι του Τυνησιακού Οργανισμού Τουρισμού ήταν η κυρία Ειρήνη Σδράκα, διευθύντρια του ηλεκτρονικού portal www.travelpassion.gr και η κυρία Βασιλική Σκάγια, Ιδιοκτήτρια του ταξιδιωτικού γραφείου Dayrise, με εξειδίκευση στον προορισμό για περισσότερα από 20 χρόνια και μέλος του Δ.Σ. του ΗΑΤΤΑ.

Γιατί στην Τυνησία;

Με τουρισμό 6.500.000 άτομα ετησίως, 1.300 χλμ. ακτών, 600 χλμ. παραλιών, 775 ξενοδοχειακές μονάδες εκ των οποίων το 52% είναι κατηγορίας 4* & 5*, 32 κέντρα θαλασσοθεραπείας, 7 καταδυτικά κέντρα, 6 μαρίνες και 13 διαφορετικούς προορισμούς με καθαρές θάλασσες για θαλάσσια σπορ, η Τυνησία διεκδικεί ένα μεγάλο μερίδιο της τουριστικής βιομηχανίας.

Από την Ελλάδα, εκπρόσωποι και προσκεκλημένοι του Τυνησιακού Οργανισμού Τουρισμού ήταν η κυρία Ειρήνη Σδράκα, διευθύντρια του ηλεκτρονικού portal www.travelpassion.gr και η κυρία Βασιλική Σκαγκιά, Διευθύντρια του ταξιδιωτικού γραφείου Dayrise, με εξειδίκευση στον προορισμό για περισσότερα από 20 χρόνια.Παρά το πλήγμα του τουρισμού το 2011, η χώρα δείχνει πλέον πανέτοιμη να υποδεχτεί τους τουρίστες. Θα συναντήσετε χαμογελαστούς και φιλόξενους ανθρώπους, θα απολαύσετε καλό φαγητό, θα διασκεδάσετε σε καζίνο και κέντρα oriental και θα χαλαρώσετε σε οργανωμένα spa. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την ανεκτικότητα και ελευθερία που πλέον προσφέρει σε σχέση με τα υπόλοιπα αραβικά κράτη, την εξαιρετικά κοντινή γεωγραφική της θέση και τις ιδιαίτερα οικονομικές τιμές, την καθιστούν έναν προορισμό παραθερισμού για κάθε ψαγμένο επισκέπτη, που επιλέγει ιστορία και πολιτισμό, αυθεντικότητα και γραφικότητα.

Tα προγράμματα για την Τυνησία είναι πολλά, άλλοτε περιλαμβάνοντας το βόρειο τμήμα της χώρας, άλλοτε τις οάσεις. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν απλά χαλαρωτικές διακοπές στη Χαμμαμέτ ή spa στο Πορτ Ελ Καντάουι, ενώ πολλά ξενοδοχεία έχουν δημιουργήσει ειδικά πακέτα διαιτολογίας και διατροφής, όπως το THE RESIDENCE, που μέσω του προγράμματος Dukan Diet Program του διάσημου γιατρού Pierre Dukan, υπόσχεται γρήγορα και άμεσα αποτελέσματα!
Παράλληλα, ειδικά προγράμματα 55+ που ξεκινούν από €399 με αναχωρήσεις Φεβρουάριο και Μάρτιο, σε εξαήμερη διαμονή, απευθύνονται σε μεγαλύτερες ηλικίες, χαρίζοντας ένα εξαιρετικό προϊόν σε πολύ καλές τιμές.

Ζητήστε μας πληροφορίες στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και θα σας φέρουμε σε επαφή με τους διοργανωτές.

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr