Στην φωτογραφία από αριστερά προς δεξιά:  Λουκάς Μπελλώνης, ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου, Αναστάσιος Νικόλαος Ζώρζος, Δήμαρχος Σαντορίνης και Dr. Michael Linhart,  Πρέσβης της Αυστρίας στην Ελλάδα.Στα πλαίσια του 33ου Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Σαντορίνης ο Αυστριακός Πρέσβης, Dr. Michael Linhart, συναντήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 2011 με τον Δήμαρχο Θήρας, κ. Αναστάσιο Νικόλαο Ζώρζο. Ο Αυστριακός Πρέσβης συνομίλησε με τον Δήμαρχο Σαντορίνης σχετικά με επενδύσεις στους τομείς του τουρισμού και του πολιτισμού.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους ο Πρέσβης κ. Linhart αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία στον τομέα του πολιτισμού, ενώ από την πλευρά του, ο Δήμαρχος κ. Ζώρζος ανέφερε ότι οι τρέχουσες επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού είναι πολύ σημαντικές για την Ελλάδα προκειμένου να προσελκύσουν και μελλοντικά αλλοδαπούς τουρίστες στην χώρα. Στον τομέα αυτό ανήκουν και οι βελτιώσεις στον τομέα της φιλικής προς το περιβάλλον διαχείρισης υδάτινων πόρων και απορριμμάτων. Για τη Σαντορίνη είναι πολύ σημαντική και η βελτίωση των υποδομών μεταφοράς των τουριστών (τελεφερίκ). Σε όλους αυτούς τους τομείς ο Δήμαρχος κ. Ζώρζος διαβλέπει μεγάλες δυνατότητες συνεργασίας με την Αυστρία και μεταφοράς τεχνογνωσίας. Πλήθος Αυστριακών επισκέπτεται κάθε χρόνο τη Σαντορίνη, η οποία θεωρείται ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς των Αυστριακών τουριστών στην Ελλάδα.

Ως αποκορύφωμα της συνεργασίας αυτής και ως δείγμα των στενών δεσμών μεταξύ Αυστρίας και Σαντορίνης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2011 μια συναυλία του αυστριακού μουσικού συνόλου Vienna Strauss Company, στην οποία συμμετείχαν οι Έλληνες μουσικοί Αθηνά Καποδίστρια και Διονύσης Άννινος. Η συναυλία έλαβε χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο Πέτρος Μ. Νομικός στα πλαίσια του 33ου Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Σαντορίνης. Συμφωνήθηκε η συνέχιση της επιτυχημένης πολιτιστικής συνεργασίας στα πλαίσια του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Σαντορίνης.

Παράλληλα, στα πλαίσια της επίσκεψής του ο Πρέσβης Dr. Linhart συναντήθηκε και με τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, κ. Δημήτριο Παντελή κι εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την άψογη συνεργασία με τα Αστυνομικά Τμήματα του νησιού κατά την παροχή βοήθειας σε Αυστριακούς που βρίσκονται σε ανάγκη.

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr