Cretan Thematic Park

Ταξίδι στη Μινωική εποχή και στον αρχαιότερο πολιτισμό της Ευρώπης, με την πυξίδα να δείχνει πού αλλού, στην Κρήτη, στον τόπο που γέννησε το μοναδικό Μινωικό πολιτισμό, τις Αρχάνες Κρήτης... Εδώ, το ολοκαίνουριο “Cretan Thematic Park” αποτελεί μία ευκαιρία για τους επισκέπτες να γνωρίσουν το μοναδικό αυτό πολιτισμό, με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας και με δύο χοροθεατρικά δρώμενα, ενώ θα γεύονται μινωικές γεύσεις από προϊόντα της Κρήτης.

Η αίθουσα του “Cretan Thematic Park” βρίσκεται κοντά στη μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης, το Ηράκλειο, στη γραφική κωμόπολη των Αρχανών, που αποτελούν κέντρο αναφοράς για το Μινωικό πολιτισμό, τον πρώτο πολιτισμό της Ευρώπης, που άνθησε πριν από 4.000 χρόνια με κέντρο την Κνωσό. Στο «Cretan Thematic Park» θα γευτείτε πιάτα που θα αναδεικνύουν το γευστικό μεγαλείο του Μινωικού πολιτισμού. Το αποτέλεσμα θα σας ξαφνιάσει με την απλότητα του ταξιδεύοντας σας σε μια άλλη εποχή αλλά κυρίως με την προσεκτική και δημιουργική δουλειά που κρύβεται από πίσω. Με την είσοδό σας στο Cretan Thematix Park, το ταξίδι ξεκινά...

Cretan Thematic ParkΝέες γυναίκες, ντυμένες με μινωική φορεσιά, υποδέχονται τους επισκέπτες και τους οδηγούν στις θέσεις τους μέσα στην αίθουσα, που φωτίζεται με το μινωικό λυχνάρι δημιουργώντας την ονειρική μινωική ατμόσφαιρα. Ο χώρος αρωματίζεται με θυμίαμα από μυρωδικά και βότανα της Κρήτης.


Μινωικό Γεύμα και Παράλληλη Προβολή της Ταινίας «Πανόραμα Μινωικών Γεύσεων

Για το σερβίρισμα στερεών και υγρών τροφών χρησιμοποιούνται πήλινα αγγεία και σκεύη που έχουν κατασκευαστεί για τη χρήση των επισκεπτών: οι δίσκοι, τα πιάτα και οι λεκανίδες, οι κανάτες και τα ποτήρια, όλα είναι εμπνευσμένα από μινωικά πρότυπα σχήματα.

Μετά το ρόφημα, οι επισκέπτες παρακολουθούν ένα χοροθεατρικό δρώμενο, «Μινωική Γιορτή του Τρύγου». Εν συνεχεία, σερβίρεται το γεύμα που αποτελείται από ποικιλία διαφορετικών γεύσεων, που έχουν παρασκευαστεί με αγνά υλικά που παράγει άφθονα η κρητική φύση στη στεριά και στη θάλασσα. Το κύριο γεύμα περιλαμβάνει μια από τις πολλές συνταγές μινωικών συνδυασμένων φαγητών που έχει δημιουργήσει η γνώση και η φαντασία του έμπειρου και ευρηματικού αρχιμάγειρα.

Cretan Thematic ParkΠαράλληλα με το γεύμα που συνοδεύεται με εκλεκτό τοπικό κρασί, οι επισκέπτες παρακολουθούν μία ταινία με θέμα τη συλλογή και συγκομιδή των αγαθών που παρέχει η αειφόρα κρητική φύση.

Στην περιγραφή των γευμάτων παρεμβάλλονται εικόνες από την δημόσια και ιδιωτική ζωή των Μινωιτών. Παρουσιάζονται εικόνες αγγείων, τοιχογραφιών, ανάγλυφων έργων μικροτεχνίας και μικροπλαστικής, που παριστάνουν τον κόσμο των Μινωιτών, τις συνήθειες και τα έθιμα τους.

Μετά το γεύμα προσφέρεται στους επισκέπτες φρούτο, γλυκό και τσικουδιά και η παράσταση κορυφώνεται με ένα χορόδραμα εμπνευσμένο από τον πιο γνωστό μύθο, «Μινώταυρος και Θησέας». Οι ομάδες των αγοριών και των κοριτσιών κινούνται ανάμεσα στους επισκέπτες ξετυλίγοντας το κουβάρι του μίτου, που συμβολίζει το Λαβύρινθο. Χορεύουν το λαβυρινθικό χορό και ο Θησέας παίρνει το μίτο από την Αριάδνη, μπαίνει στο Λαβύρινθο και φονεύει το Μινώταυρο. Φεύγουν από την Κρήτη, μ' ένα κυκλικό εύθυμο χορό. Ο μύθος συμβολίζει την αλλαγή στο Μινωικό κόσμο και την κυριαρχία των Μυκηναίων στην Κρήτη.

CRETAN THEMATIC PARK Ξετυλίγοντας το Μίτο…

ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ ΓΕΥΣΕΩΝ & ΑΡΩΜΑΤΩΝ: Ζεστή πιταρίδα και ελαιόλαδο με βότανα - Ελιές

ΣΤΟ ΔΙΣΚΟ ΤΟΥ ΜΙΝΩΑ: Ζεστό τυρί από φρέσκο γάλα με το χουμά του - Πανσπερμία με σιτάρι, ρεβίθια, φασόλια και φακές - Χταπόδι και σουπιές με μάραθο και χόνδρο - Μαραθόπιτες - Χοιρινό με ζωμό από χαρούπι και κόλιανδρο

Cretan Thematic ParkΜΟΣΧΟΣ ΜΙΝΩΙΚΟΣ: Μοσχάρι στη γάστρα με χειροποίητο μαγγίρι και ανθότυρο - Ρετσίνα αρωματισμένη με βότανα

ΓΛΥΚΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ: Φρούτα εποχής - Μινωικό γλύκισμα με σιτάρι, ξηρούς καρπούς και πετιμέζι

ΣΤΟΛΙΔΙΑ ΤΟΥ ΑΓΡΟΥ: Σαλάτα με φρέσκα άγρια χορταρικά σε ελαιόλαδο, ξύδι, μέλι, σιναπόσπορο,ξινό τυρί τριμμένο και ρόδι

ΔΡΟΣΕΡΕΣ ΣΤΑΓΟΝΕΣ: Αφέψημα με φασκόμηλο, δίκταμο, μαντζουράνα, χαμομήλι, μαλοτήρα και μέλι - Σταφίδες, στραγάλια και καρύδια

Πληροφορίες: http://www.cretanthematicpark.com/gr/about-us/information.aspx

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr