Ώρα για παγωτό στη Βιέννη. Φωτό: © Eisgreissler

Το παγωτό αποτελεί μακρόχρονη παράδοση στη Βιέννη. Ο πρώτος παραγωγός παγωτού ήρθε από την Ιταλία τον 19ο αιώνα. Σήμερα η Βιέννη έχει περίπου 100 παγωτατζίδικα/ τζελατερί και από τον Μάιο του 2013 θα αποκτήσει το πρώτο αυστηρής χορτοφαγίας κατάστημα. Σημειώστε τις πιο πρωτοποριακές "γλυκές" διευθύνσεις στο χάρτη της Αυστριακής πρωτεύουσας και απολαύστε ένα καλοκαίρι όλο γεύση!

Το νέο παγωτατζίδικο Veganista στο 7ο διαμέρισμα πουλά αυστηρά και μόνο παγωτό για χορτοφάγους (βίγκαν). Το κατάστημα, που εγκαινιάστηκε στα τέλη Μαΐου, ιδρύθηκε από δύο αδελφές που έχουν ασπαστεί τη χορτοφαγία εδώ και 20 χρόνια και παράγουν παγωτό και Stanitzel χωρίς ζωικά προϊόντα, τεχνητά αρώματα ή βαφές.

Επίσης, οι πωλητές χονδρικής στο κέντρο της Βιέννης παράγουν σχεδόν το μισό της ποσότητας παγωτού σύμφωνα με τις αρχές της χορτοφαγίας, χρησιμοποιώντας μόνο βιολογικό γάλα. Ορισμένα από τα κλασικά Βιενέζικα ζαχαροπλαστεία προσφέρουν μεταξύ των επιλογών γεύσεων, παρόμοιου τύπου παγωτό. Όσοι λατρεύουν τις εξωτικές γεύσεις με φρούτα Αμαζονίου όπως acerola, το γνωστό «κεράσι των Αντιλλών» ή Umbu, το γνωστό «δαμάσκηνο της Βραζιλίας», μπορούν να απολαύσουν παγωτό στο Summer Samba στην Yppenplatz και φυσικά, παγωμένο γιαούρτι που έχει γίνει μόδα και στη Βιέννη, από το Kurt Frozen Yogurt στο κέντρο ή το Foxy Frozen Yogurt στο 4ο διαμέρισμα. Τέσσερα είδη σοκολάτας της Αυστριακής εταιρίας Zotter, που παράγει οργανική σοκολάτα σύμφωνα με τις αρχές του Δίκαιου Εμπορίου, προσφέρονται σε μια νέα ποικιλία στο Schoko Company στη Naschmarkt.

Ώρα για παγωτό στη Βιέννη. Χρήσιμες διευθύνσεις. Φωτό: © Hanna HaböckΠολλά από τα 100 βιενέζικα παγωτατζίδικα λειτουργούν υπό τη διεύθυνση των απογόνων των πρώτων Ιταλών μεταναστών και είναι οικογενειακές επιχειρήσεις που διατηρούν τις συνταγές τους ως επτασφράγιστο μυστικό, περνώντας τες από γενιά σε γενιά. Τα καλύτερα βρίσκονται στην παλιά πόλη, με κλασική επιλογή τα Tuchlauben Parlor, Parlor at Schwedenplatz, Gelateria Hoher Markt και Zanoni & Zanoni στο Lugeck. Ο καλύτερος εμπορικός δρόμος της Βιέννης, η διάσημη Mariahilfer Strasse, φιλοξενεί τρία καταστήματα του Paolo Bortolotti, τη Βιενέζικη παραδοσιακή εταιρία Tichy με το "Palais de Glace" (Παλάτι του Παγωτού) και το δημοφιλές Eismarillenknödeln, λίγο έξω από το κέντρο, στη Reumannplatz στο 10ο διαμέρισμα. Για όσους ενδιαφέρονται, η τελευταία λέξη στον κόσμο του παγωτού είναι η γεύση μήλο με όλες τις παραλλαγές της, που επιλέγουν Αυστριακοί παρασκευαστές παγωτού και ιδιοκτήτες παγωτατζίδικων για το 2013!

Ώρα για παγωτό στη Βιέννη. Χρήσιμες διευθύνσεις. Φωτό: © m. milde♥ Veganista Ice Cream, Neustiftgasse 23, 1070 Wien,www.veganista.at

♥ Eis-Greißler, Rotenturmstraße 14, 1010 Wien,www.eis-greissler.at

♥ Summer Samba, Yppengasse 1/Yppenplatz, 1160 Wien,www.summersamba.eu

♥ Kurt Frozen Yogurt, Schultergasse 2, 1010 Wien,www.kurtfrozenyogurt.com

♥ Foxy Frozen Yogurt, Faulmanngasse 1, 1040 Wien,www.foxyfrozenyogurt.at

♥ Schoko Company, Naschmarkt Stand 326-331, 1060 Wien,www.schokocompany.at

♥ Eissalon Tuchlauben, Tuchlauben 15, 1010 Wien,www.eissalon-tuchlauben.at

♥ Eissalon am Schwedenplatz, Schwedenplatz/Franz-Josef-Kai 17, 1010 Wien,www.gelato.at

♥ Gelateria Hoher Markt, Hoher Markt 4, 1010 Wien,www.gelateria-hohermarkt.at

♥ Zanoni & Zanoni, Lugeck 7, 1010 Wien,www.zanoni.co.at

♥ Paolo Bortolotti, Mariahilfer Straße 22, 66 + 94, 1070 Wien,www.bortolotti.at

♥ Tichy, Reumannplatz 13, 1100 Wien,www.tichy-eis.at

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr