Τα εστιατόρια του Jamie Oliver

Έγινε διάσημος με την πρώτη τηλεοπτική εκπομπή του "The Naked Chef", και ακολούθησαν "The Return of the Naked Chef" και "Happy Days with the Naked Chef". Στην εκπομπή "Jamie's School Dinners", ο Jamie προσπάθησε να βελτιώσει τα σχολικά γεύματα στη Βρετανία. Αυτή η εκπομπή οδήγησε την βρετανική κυβέρνηση να αυξήσει τη χρηματοδότηση για τα σχολικά γεύματα. Το σόου "Jamie at Home" προτείνει τρόπους να καλλιεργήσετε και να μαγειρέψετε την δική σας παραγωγή προϊόντων.


Εκτός του ότι έχει ανοίξει μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της χώρας, o Jamie Oliver είναι διάσημος και για την καμπάνια για την βελτίωση της διατροφής των ανήλικων μέσω των σχολείων. Ξεκίνησε την καριέρα του στις κουζίνες των παμπ της οικογένειάς του από την ηλικία των 7. Μετά το κολέγιο, ο Jamie συνεργάστηκε με τον Antonio Carluccio στο "The Neal Street Restaurant" και με τον Rose Gray και τον Ruth Rogers στο "The River Café".

Fifteen

Σίγουρα ένας τόσο διάσημος σεφ δε θα πρέπει να λείπει από την ταξιδιωτική σας εμπειρία στο Λονδίνο. Έτσι, δοκιμάστε ένα γεύμα στο Fifteen, απολαμβάνοντας μενού από 26 λίρες (2 πιάτων) έως 36 λίρες (4 πιάτων με επιδόρπιο). Πριν πάτε, καλό είναι να ξέρετε την ιστορία του εστιατορίου: Το 2002, ο Jamie ξεκίνησε ένα φιλόδοξο σχέδιο. Πήρε 15 μη προνομιούχους νεαρούς που δεν είχαν ξαναβρεθεί σε κουζίνα εστιατορίου και τους μετατρέψει σε επαγγελματίες σεφ, οι όποιοι δούλεψαν μαζί του στην αλυσίδα εστιατορίων Fifteen στο Λονδίνο. Τα εστιατόρια και η αντίστοιχη τηλεοπτική εκπομπή είχαν μεγάλη επιτυχία. Κάθε χρόνο νέοι εκπαιδευόμενοι επιλέγονται, και σήμερα υπάρχουν 3 ακόμα εστιατόρια Fifteen, στο Άμστερνταμ, στη Μελβούρνη και την Κορνουάλη. Ο Jamie δεν αποκομίζει κέρδη από τα εστιατόρια - τα έσοδα πηγαίνουν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα που εκπαιδεύουν μαθητές.

Jamie's Italian

Εμπνευσμένος από το πάθος του για την ιταλική μαγειρική και τα συστατικά, ο Oliver άνοιξε μια αλυσίδα από γειτονικά εστιατόρια που σερβίρουν απλές Ιταλικές γεύσεις, σε λογικές τιμές. Η έμφαση δίνεται στην αυθεντικότητα και, πάνω απ 'όλα, στο πάθος. Θα βρείτε τα ιταλικά εστιατόρια του Jamie στο Λονδίνο, Οξφόρδη, Κάρντιφ, Μπαθ, Μπράιτον, Γλασκώβη, Λιντς, Λίβερπουλ, 24 στο σύνολό τους μέχρι στιγμής και θα ακολουθήσουν και άλλα. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το Jamie's Italian website πατώντας εδώ.

Πηγή: http://www.visitbritain.com/

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr