Oι σοκολατόφιλοι σίγουρα δεν χρειάζονται δικαιολογία για να παραδοθούν στο πάθος τους. Δεν πτοούνται από δίαιτες, περιορισμούς ή αποστάσεις. Για να απολαύσουν την καφέ θεά, σκέτη, γλυκιά, πικρή, γεμιστή με ξηρούς καρπούς ή φρούτα, σε υγρή ή στερεά μορφή, που σαν μια σειρήνα τους σαγηνεύε, θα ταξιδέψουν ανά τον κόσμο και θα βρουν τους Ναούς της Σοκολάτας, όπου η καρδιά χτυπά στους ρυθμούς της σοκολατένιας απόλαυσης.


Ethel's Chocolate Lounge, 10 παραρτήματα στην περιοχή του Σικάγο

Ethel's Chocolate Lounge, 10 παραρτήματα στην περιοχή του ΣικάγοΣε αυτούς τους χώρους της σοκολατένιας ευδαιμονίας θα χαλαρώσετε σε αναπαυτικούς καναπέδες και πολυθρόνες και θα παραγγείλετε από ένα μενού που περιλαμβάνει ένα βελούδινο fondue σοκολάτας, σε ένα δοχείο με λιωμένη σοκολάτα πρώτης ποιότητας, που σερβίρεται με επιλογή dipper διαφόρων γεύσεων, από αλμυρά pretzel μέχρι λουκούμια, κέικ, φρέσκα φρούτα. Το μακροσκελές μενού ποτών περιλαμβάνει mocha latté και ζεστή σοκολάτα, τόσο πλούσια και λαχταριστή σαν να λιώνει στο ποτήρι σας μια ολόκληρη μπάρα σοκολάτας. Υπάρχει και ένα μενού tea-and-truffle όπου 10 σοκολατάκια συνδυάζονται με μια επιλογή τσαγιών. Τα σοκολατάκια είναι χειροποίητα και σερβίρονται σε λευκές κινέζικες πορσελάνες. Ανάμεσα στις αγαπημένες γεύσεις, το almond toffee crisp, coconut samba, και τα "Etheltini," με γέμιση martini. Το κάθε κομμάτι κοστίζει από $4 και τα επιδόρπια μέσο όρο $8, το κουτί $16-$32. (www.ethelschocolate.com)

The Chocolate Room, 86 Fifth Avenue, Brooklyn, Νέα Υόρκη

The Chocolate Room, 86 Fifth Avenue, Brooklyn, Νέα ΥόρκηΣτο Νο1 Dessert Cafe της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με την έρευνα του περιοδικού Ζagat για το 2008, η επίσκεψη στο Σοκολατένιο Δωμάτιο είναι ένα ταξίδι σε αγαπημένες γεύσεις των παιδικών μας χρόνων. Το εστιατόριο θυμίζει ένα άνετο Γαλλικό καφέ με τα μικρά τραπεζάκια, τους τοίχους με πλίνθους, τα κεριά, τους υπερμεγέθεις πίνακες ζωγραφικής. Η περιπέτεια ξεκινά με ένα γευστικό σορμπέ από σοκολάτα Valrhona. Το κυρίως γεύμα, που θα μπορούσε να είναι το κέικ με την παχιά στρώση σοκολάτας ή η κρεμώδης πουτίγκα σοκολάτας κατά τον παραδοσιακό τρόπο. Κάθε πειρασμός συνοδεύεται από το ποτό που του ταιριάζει, όπως για παράδειγμα κρέμα σοκολάτας με κρασί Μαδέρας, ενώ υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερα special desserts. Οι ατομικές γλυκιές γεύσεις περιλαμβάνουν τραγανά κορν φλέικς με επικάλυψη σοκολάτας και μπάρες γλυκιάς σοκολάτας με φυστικοβούτυρο. Η μέση τιμή για τα επιδόρπια είναι $7 και για ατομικά κομμάτια $2, ενώ η σοκολατένια τούρτα στοιχίζει $40 για 6- 8 κομμάτια. (www.thechocolateroombrooklyn.com)

Σοκολατερί Jean-Paul Hevin, 23 rue Saint-Honoré, Παρίσι

Σοκολατερί Jean-Paul Hevin, 23 rue Saint-Honoré, ΠαρίσιΟ Jean-Paul Hevin συγκαταλέγεται ανάμεσα στους διασημότερους σοκολατοποιούς της Γαλλίας και το κομψό café με τους ξύλινους τοίχους και τα τραπεζάκι προσφέρει στους τυχερούς επισκέπτες μια ματιά μέσα στο μυαλό μιας ιδιοφυίας. Πέραν των συνηθισμένων λιχουδιών με αμύγδαλο και φιστίκι, ο Hevin έχει δημιουργήσει πρωτότυπες γεύσεις δικής του έμπνευσης όπως σοκολατένια ορεκτικά με γεύση τυριού που περιλαμβάνουν κατσικίσιο τυρί και φιστίκια βουτηγμένα σε πλούσια κρέμα (ganache) μαύρης σοκολάτας. Για όσους είναι οπαδοί της υγιεινής διατροφής, υπάρχουν ακόμη και bars σοκολάτας για ενέργεια. Ένα μενού γλυκών περιλαμβάνει το Marquise, ένα μους σοκολάτας με κονιάκ και ρούμι και ένα σοκολατένιο εκλέρ. Επίσης υπάρχει ένα μικρό μενού επιδορπίων χωρίς σοκολάτα, αλλά όταν βρίσκεσαι σε ένα τέτοιο παράδεισο, πως μπορείς να αντισταθείς? Υπολογίστε €14.90 για ένα κουτί σοκολατάκια 87 γρ., πάστες από €4,40 και μια ποικιλία από τέσσερις μπάρες σοκολάτας από €17,20. (www.jphevin.com)

Bittersweet - A Chocolate Café, 2123 Fillmore St., Σαν Φρανσίσκο

Bittersweet - A Chocolate Café, 2123 Fillmore St., Σαν ΦρανσίσκοΑυτός ο ευχάριστος χώρος 60 θέσεων διαθέτει 100 μάρκες σοκολάτας από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των καλύτερων προτάσεων από τις εταιρίες Bonnat, Cluizel, Pralus, Coppeneur, Domori, Amedei, Castelain, Scharffen Berger, Cote d'Or, Caffe Tasse, Plantations, Grenada Chocolate Company, Amano, Valrhona, E. Guittard, Vosges, Cuba Venchi, El Rey, Dagoba, Divine, Askinosie.... Τα επιδόρπια περιλαμβάνουν κέικ κανέλας με ζεστή σοκολάτα, χωνάκι με παγωτό σοκολάτας, σοκολατένια πουτίγκα dulce de leche και muffin με γέμιση αχλαδιού και κρέμας σοκολάτας. Υπάρχουν και άλλες περισσότερο εκλεπτυσμένες εκδοχές των κλασικών γεύσεων, όπως τα μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας και τα brownies με μαύρη σοκολάτα. Ένας κατάλογος με πάρα πολλά ποτά περιλαμβάνουν παγωμένο τσάι και Ταϊλανδέζικη σοκολάτα και το Όνειρο Λευκής Σοκολάτας, λευκή σοκολάτα από τη Βενεζουέλα με κάρδαμο και μπαχαρικά. Οι σοκολάτες κοστίζουν γύρω στα $5, τα επιδόρπια στα $8. (www.bittersweetcafe.com)

Choco Cult, Via Buonarroti 7, Μιλάνο

Choco Cult, Via Buonarroti 7, ΜιλάνοΤο Choco Cult είναι ένας σύγχρονος χώρος ηλικίας μόλις 2 ετών, με φωτιστικές επιλογές από ανοξείδωτο ατσάλι και εκλεκτικά έργα τέχνης που στολίζουν τον τριώροφο αυτό ναό της σοκολάτας. Το πρώτο επίπεδο διαθέτει gelateria με τουλάχιστον 10 συνδυασμούς σοκολάτας με λεμόνι, κεράσι, βασιλικό με μαύρη σοκολάτα. Επίσης, ο γλυκός πειρασμός συνδυάζεται με αλκοολούχα ποτά και δημιουργούνται σοκολατάκια γάλακτος με σαμπάνια, τσάι με σοκολάτα ή για πιο επίσημα γεύματα, κέικ με λιωμένη σοκολάτα. Το παγωτό κοστίζει γύρω στα €3, τα μεγαλύτερα επιδόρπια €6,5. (www.chococult.it)


Γνωρίζατε ότι ...

... ο αυτοκράτορας των Αζτέκων, Montezuma έπινε 50 κανάτες ρόφημα σοκολάτα την ημέρα!

... Η σοκολάτα περιέχει αντιοξειδωτικά, σίδηρο, μαγνήσιο και άλλα ενεργά συστατικά που μοιάζουν με εκείνα που βρίσκουμε στο πράσινο τσάι και το κόκκινο κρασί. Αυτά τα ενεργά συστατικά απαντώνται κυρίως σε στερεή μορφή πραγματικής σοκολάτας, γι' αυτό και η σκούρα σοκολάτα έχει περισσότερα.

... Πρόσφατες έρευνες απέδειξαν ότι η κατανάλωση σοκολάτας υψηλής περιεκτικότητας σε κακάο έχει όντως θετικές επιπτώσεις στην υγεία. Απλά να θυμάστε: όλα χρειάζονται μέτρο...

... Η σοκολάτα γάλακτος με ξηρούς καρπούς περιέχει βιταμίνες Β, C, φώσφορο και ασβέστιο. Ό,τι πρέπει για τη σωστή ανάπτυξη του οργανισμού! Ζήτω!

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr