Οι διακοπές με σκάφος κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος, εφόσον οι τιμές και οι δυνατότητες ενοικίασης ενός σκάφους έχουν διαμορφωθεί βάσει νέων δεδομένων και δεν αποτελούν πλέον «όνειρο θερινής νυκτός». Οι διακοπές με σκάφος κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος, εφόσον οι τιμές και οι δυνατότητες ενοικίασης ενός σκάφους έχουν διαμορφωθεί βάσει νέων δεδομένων και δεν αποτελούν πλέον «όνειρο θερινής νυκτός». Εξίσου καλά νέα, είναι ότι ανακαλύψαμε τριήμερες αποδράσεις με ιστιοπλοϊκό, από €170/ άτομο!

Οι φίλοι της ιστιοπλοΐας πληθαίνουν συνεχώς και όλο και πιο πολλοί λάτρεις των θαλασσινών αποδράσεων αποφασίζουν να ναυλώσουν κάποιο σκάφος με την παρέα τους. Ωστόσο, οι Έλληνες εξακολουθούν να αποτελούν μόνο το 5% των πελατών, ενώ η πλειοψηφία προέρχεται από το εξωτερικό. Ίσως σε αυτό να συντείνει το γεγονός ότι υπάρχει ακόμη ο μύθος πως το να ναυλώσεις ένα σκάφος είναι ακριβό για τους... κοινούς θνητούς.

 Έτσι, καλό θα ήταν όσοι θα επιθυμούσατε να κάνετε τις διακοπές σας με ιστιοπλοϊκό, να προγραμματίσετε έγκαιρα το ταξίδι, ώστε να υπάρχουν περισσότερες και καλύτερες πιθανότητες να βρεθεί το σωστό σκάφος για την παρέα σας (μηχανοκίνητο ή ιστιοπλοϊκό, με 4-8 καμπίνες, WC, κ.ο.κ.), την επιθυμητή περίοδο και από τη βάση (λιμάνι αναχώρησης) που επιθυμείτε.

Τελικά, όπως θα δείτε παρακάτω, ο μύθος αυτός έχει καταρριφθεί και υπάρχουν αρκετά καλές τιμές και προσφορές σε ιστιοπλοϊκά που δεν απέχουν πολύ από την διαμονή σε ένα ξενοδοχείο 3* σε κάποιο νησί.

Ένα ζήτημα που φαίνεται να απασχολεί και να προβληματίζει τους ιδιοκτήτες εταιρειών ναύλωσης, είναι η έλλειψη έγκαιρου προγραμματισμού των διακοπών, από ελληνικής πλευράς. Οι ξένοι ενδιαφερόμενοι δείχνουν να είναι πιο οργανωμένοι, εφόσον ο προγραμματισμός των θερινών διακοπών γίνεται από νωρίς και έτσι οι περισσότερες κρατήσεις έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον Φεβρουάριο.

Εκείνο που συνιστάται από τους ειδικούς, για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο, είναι να ναυλώσετε σκάφος με skipper, ένα κόστος που δεν ξεπερνά τα 120 euro ημερησίως, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια και σιγουριά.

Αντίθετα, οι Έλληνες είναι περισσότερο «της τελευταίας στιγμής» και προβαίνουν σε κρατήσεις αργά το καλοκαίρι, όταν πλέον δεν υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα σκάφη. Έτσι, καλό θα ήταν όσοι θα επιθυμούσατε να κάνετε τις διακοπές σας με ιστιοπλοϊκό, να προγραμματίσετε έγκαιρα το ταξίδι, ώστε να υπάρχουν περισσότερες και καλύτερες πιθανότητες να βρεθεί το σωστό σκάφος για την παρέα σας (μηχανοκίνητο ή ιστιοπλοϊκό, με 4-8 καμπίνες, WC, κ.ο.κ.), την επιθυμητή περίοδο και από τη βάση (λιμάνι αναχώρησης) που επιθυμείτε. Κάτι ακόμη που θα πρέπει να γνωρίζετε είναι συνήθως ότι η ναύλωση των σκαφών γίνεται σε εβδομαδιαία ή δεκαπενθήμερη βάση και όχι για 2-3 ημέρες (ή Σαββατοκύριακο) που ζητούν συνήθως οι Έλληνες πελάτες.

Αν και οι διακοπές με σκάφος γίνονται όλο και περισσότερο δημοφιλείς, οι έλληνες παραμένουν μόνο το 5% των πελατών. Ίσως σε αυτό να συντείνει το γεγονός ότι υπάρχει ακόμη ο μύθος ότι το να ναυλώσεις ένα σκάφος είναι ακριβό για τους κοινούς θνητούς. Σιγά- σιγά, ωστόσο, συνειδητοποιούν ότι είναι περισσότερο προσιτά και το ενδιαφέρον αυξάνεται.

Επειδή, όμως, πολλοί ονειρεύονται διακοπές με σκάφος αλλά φοβούνται λόγω απειρίας να τις επιλέξουν, τα νέα είναι όχι απλά "καλά" αλλά "εξαιρετικά"!Ανακαλύψαμε μια εταιρία ναύλωσης ιστιοπλοϊκών σκαφών που διοργανώνει τριήμερες εκδρομές με ειδικευμένο skipper, οπότε δεν θα υπάρχει ανάγκη για ιδιαίτερες γνώσεις ιστιοπλοΐας ή για προηγούμενη εμπειρία. Συναντήσαμε τον κύριο Βαρδή Γεωργακάκη, ιδιοκτήτη της εταιρίας SUN☼SAILING, που είναι η μοναδική εταιρία που προσφέρει Οργανωμένες Οικονομικές Ιστιοπλοϊκές εκδρομές τα Σαββατοκύριακαμε πρωινό. Μήνας Μάιος στη Μαρίνα Αλίμου και ο κύριος Γεωργακάκης επιβλέπει τις τελευταίες επισκευές και ανακαινίσεις των σκαφών που θα ναυλώνονται για τριήμερες αποδράσεις. Από Ιούνιο ξεκινούν οι εκδρομούλες και έτσι, θα μπορέσετε να ταξιδέψετε με ιστιοπλοικό σε 1-2 νησιά του Σαρωνικού, ή σ' ένα νησί των Κυκλάδων (Τζιά ή Κύθνο), αναχωρώντας από Παρασκευή απόγευμα ή Σάββατο πρωί έως Κυριακή σούρουπο. Ο άγνωστος Σαρωνικός κρύβει πανέμορφους και καθαρούς όρμους, μόλις δίπλα μας. Μιαούλεια και Αρμάτα, είναι οι πιο εντυπωσιακές εκδηλώσεις του. Και η εμπειρία προς Κέα η Κύθνο, θα σας δώσει την αίσθηση ευχάριστης φυγής στο ανοιχτό πέλαγος.

Τίποτα δεν συγκρίνεται με την ελευθερία που σου δίνουν οι διακοπές με ιστιοπλοϊκό. Καλή παρέα, οργάνωση, κέφι, διάθεση και με τον αέρα σύμμαχο, θα κάνετε αξέχαστες διακοπές.

Με μικρές ημερήσιες διαδρομές, αλλαγή περιβάλλοντος, μπαράκι, ευχάριστη παρέα, ιστιοπλοïα, κολύμβηση, ταβέρνα, θα απολαύσετε κάτι διαφορετικό για λίγες μέρες, που θα σας αναζωογονήσει, ξεφεύγοντας από τα καθημερινά. Τα ταξίδια πραγματοποιούνται με τα σκάφη ATLANTIS 43 & OCEANIS 430 με τα οποία ανταποκρίνονται οι τιμές.Για άτομα με ή χωρίς γνώσεις Ιστιοπλοΐας, χωρίς ευθύνες, θα ανακαλύψετε τον απλούστερο τρόπο για ξένοιαστη ιστιοπλοΐα.

Διαβάστε τα ενδιαφέροντα τριήμερα που προσφέρονται για παρέες και οικογένειες και αποδράστε με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο!

Σημαντικό: Οι τιμές των πακέτωνπεριλαμβάνουν όλα τα έξοδα ναύλωσης: Σκάφος - Ασφάλεια - Σκίπερ - Καύσιμα - Λιμενικά τέλη - ΦΠΑ, ενώ προσφέρονται Νερό - Καφέδες - Ελαφρύ πρωïνό - Snacks.


ΜΟΝΟΙ - ΜΟΝΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΠΑΡΕΕΣ

2ήμερο > €140/ 3ήμερο > €185

ΠΑΡΕΕΣ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

Ολική ναύλωση με σκίπερ: €450/ μέρα
 

Πληροφορίες:

SUN☼SAILING, Τηλ: 210 20133 33, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., http://www.sunsailing.gr

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr