Tο savoir vivre στο σκάφοςΌλοι ονειρευόμαστε να διαπλεύσουμε το Ιόνιο ή το Αιγαίο μέσα σε ένα ιστιοφόρο ή ένα μηχανοκίνητο γιότ και σίγουρα έχουμε ζηλέψει την εικόνα όσων χαλαρώνουν στο σκάφος αραγμένοι στη μαρίνα του νησιού, πίνοντας κρύο κρασί και έχοντας μόνο τα κύματα και το φως από τα κεριά να τους κάνουν παρέα. Aν το σκέφτεστε σοβαρά να νοικιάσετε ένα σκάφος και αν δεν το έχετε ξανακάνει στο παρελθόν, προσέξτε καλά τις παρακάτω 10 συμβουλές. Θα μας θυμηθείτε πολλές φορές όταν θα βρίσκεστε εν πλω. Tο ταξίδι με γιότ είναι απόλαυση αλλά έχει και κανόνες που όλοι πρέπει να τηρούν.

1) Λόγω του περιορισμένου χώρου του σκάφους, οι κανόνες που ισχύουν σε κάθε συγκατοίκηση είναι ίσως περισσότερο αυστηροί. Θα πρέπει να φροντίζετε την καθαριότητα του χώρου, της τουαλέτας και της κουζίνας και να μοιράζεστε τις εργασίες, ώστε να είναι όλοι ευχαριστημένοι.

2) Στο εσωτερικό του σκάφους δεν θα πρέπει να καπνίζετε, γιατί ο χώρος είναι κλειστός. Άλλωστε, δεν υπάρχει τίποτα απολαυστικότερο από ένα τσιγάρο με θέα το απέραντο γαλάζιο.

Tο savoir vivre στο σκάφος3) Θα πρέπει να κάνετε χρήση του πόσιμου γλυκού νερού με μέτρο, αφού τα αποθέματα δεν είναι απεριόριστα και ο ανεφοδιασμός μια όχι και τόσο ξεκούραστη υπόθεση.

4) Θα πρέπει να φροντίζετε ακόμη περισσότερο και την προσωπική σας υγιεινή, γιατί θα βρίσκεστε σε μικρό χώρο με πολλά άτομα. Kάντε συχνά μπάνια αλλά και ειδικά σαπούνια που αφρίζουν και καθαρίζουν στο θαλασσινό νερό.

5) Mην πετάτε τα πράγματά σας και έχετε τακτοποιημένο το χώρο σας. Πόσο χώρο άλλωστε νομίζετε ότι θα έχετε;

6) Για την άνεσή σας προτιμήστε σπορ ρούχα και φυσικά, επίπεδα παπούτσια. Aν είστε ξυπόλητοι, κανένα πρόβλημα, αντίθετα, είναι πολύ καλύτερο και για εσάς και για το δάπεδο του σκάφους. Oι κυρίες, ξεχάστε τα τακούνια και πάρτε το απόφαση. Aπαράβατος κανόνας να μην κυκλοφορείτε με ψηλοτάκουνα, γιατί σε περίπτωση πτώσης, αντί να σας θαυμάζουν μάλλον θα γελάνε μαζί σας.

7) Φροντίστε να έχετε μαζί σας αδιάβροχο και κάποιο μάλλινο πουλόβερ γιατί οι βραδιές στο κατάστρωμα μπορεί να είναι αρκετά ψυχρές.

Tο savoir vivre στο σκάφος8) Φροντίστε να προστατεύετε το περιβάλλον και να μην ρυπαίνετε τις ακτές και τη θάλασσα με πλαστικά, κουτάκια αναψυκτικών ή γόπες από τσιγάρα.

9) Όταν το σκάφος βρίσκεται αραγμένο στην μαρίνα, δημιουργήστε ρομαντική ατμόσφαιρα με κεριά και χαμηλή μουσική και να θυμάστε ότι κάθε ήχος γίνεται περισσότερο αισθητός. Προσπαθήστε να μην ενοχλείτε τα πληρώματα των άλλων σκαφών ή, ακόμη περισσότερο, τους συνταξιδιώτες σας.

10) Φυσικά, απόλυτη προσοχή πρέπει να δώσετε και στο θέμα των ατόμων που θα θέλατε να συνταξιδέψετε.  Θα πρέπει να τους γνωρίζετε καλά και να είστε ανεκτικοί, γιατί, μην ξεχνάτε ότι ο χώρος στο σκάφος είναι αρκετά περιορισμένος και δε “χωράνε” παρεξηγήσεις ή θυμοί. Άλλωστε, για ένα άψογο ταξίδι χρειάζεται σύμπνοια, συνεργασία και καλή διάθεση, αφού οι δουλειές στο σκάφος είναι πολλές και απαιτείται από όλους συνεργασία.

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr