Ο νέος επιβατικός τερματικός σταθμός στο Διεθνές Αεροδρόμιο Al Maktoum International στο Dubai World Central (DWC) άνοιξε σήμερα τις πύλες του, υποδεχόμενος την πρώτη εμπορική πτήση. Εκπρόσωποι τοπικών παραγόντων και επισήμων της αεροπορικής βιομηχανίας ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις και καλωσόρισαν το πρώτο εμπορικό αεροσκάφος, την πτήση W6 2497 της Wizz Air από τη Βουδαπέστη/ Ουγγαρία. Στο χώρο βρίσκονταν και άλλα δύο αεροσκάφη που σύντομα θα ξεκινήσουν τις πτήσεις τους από τον τερματικό σταθμό, της Gulf Air και Jazeera Airlines. "Ο διεθνής αερολιμένας Al Maktoum International στο Dubai World Central θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη μελλοντική εξέλιξη του Ντουμπάι Ο νέος επιβατικός τερματικός σταθμός στο Διεθνές Αεροδρόμιο Al Maktoum στο Dubai World Central (DWC) άνοιξε τις πύλες του, υποδεχόμενος την πρώτη εμπορική πτήση. Εκπρόσωποι τοπικών παραγόντων και επισήμων της αεροπορικής βιομηχανίας ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις και καλωσόρισαν το πρώτο εμπορικό αεροσκάφος, την πτήση W6 2497 της Wizz Air από τη Βουδαπέστη/ Ουγγαρία. Στο χώρο βρίσκονταν και άλλα δύο αεροσκάφη που σύντομα θα ξεκινήσουν τις πτήσεις τους από τον τερματικό σταθμό, της Gulf Air και Jazeera Airlines.

"Ο διεθνής αερολιμένας Al Maktoum International στο Dubai World Central θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη μελλοντική εξέλιξη του Ντουμπάι ως κέντρο εμπορίου, συναλλαγών, μεταφορών, logistics και τουρισμού. Είμαι εντυπωσιασμένος από την αποτελεσματικότητα και την άνεση του νέου αυτού terminal," δήλωσε η Αυτού Μεγαλειότης, Sheikh Ahmed Bin Saeed Al Maktoum, Πρόεδρος της Πολιτικής Αεροπορίας του Ντουμπάι και των Αερολιμένων του Εμιράτου. "Τα εγκαίνια της λειτουργίας της εγκατάστασης αυτής σηματοδοτούν την έναρξη ενός μακρόχρονου προγράμματος κατασκευής του μεγαλύτερου αεροδρομίου στον κόσμο, ικανού να διαχειριστεί την τεράστια αύξηση των επιβατών και να συμβάλει στην διαρκή οικονομική και κοινωνική εξέλιξη του Ντουμπάι."

Ο νέος επιβατικός τερματικός σταθμός στο Διεθνές Αεροδρόμιο Al Maktoum International στο Dubai World Central (DWC) άνοιξε σήμερα τις πύλες του, υποδεχόμενος την πρώτη εμπορική πτήση. Εκπρόσωποι τοπικών παραγόντων και επισήμων της αεροπορικής βιομηχανίας ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις και καλωσόρισαν το πρώτο εμπορικό αεροσκάφος, την πτήση W6 2497 της Wizz Air από τη Βουδαπέστη/ Ουγγαρία. Στο χώρο βρίσκονταν και άλλα δύο αεροσκάφη που σύντομα θα ξεκινήσουν τις πτήσεις τους από τον τερματικό σταθμό, της Gulf Air και Jazeera Airlines. "Ο διεθνής αερολιμένας Al Maktoum International στο Dubai World Central θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη μελλοντική εξέλιξη του Ντουμπάι Ο νέος επιβατικός τερματικός σταθμός διαθέτει μεγάλο αριθμό εμπορικών καταστημάτων και εστιατορίων. Διαθέτει έναν αεροδιάδρομο υποδοχής μεγάλων αεροσκαφών τύπου A380, 64 θέσεις αυτόνομης στάθμευσης αεροσκαφών και δυναμικότητα 7 εκατομμυρίων επιβατών ετησίως.

Η ένωση Αερολιμένων Ντουμπάι επιβεβαίωσε την επέκταση συνεργασίας με τρεις αεροπορικές εταιρίες: τη Wizz Air, εταιρία χαμηλού κόστους με 16 βάσεις στην Ευρώπη, συνδέσεις με 30 χώρες που θα προσφέρει απευθείας δρομολόγια μεταξύ DWC προς Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, την Jazeera Airways που ξεκινά δρομολόγια από τα τέλη Οκτωβρίου 2013 και τη Gulf Air, που πρόσφατα ανακοίνωσε την πρόθεσή της να ξεκινήσει καθημερινές πτήσεις προς το Μπαχρέιν, αρχής γενομένης από τις 8 Δεκεμβρίου 2013. Η Dubai Airports βρίσκεται σε συζητήσεις με μεγάλο αριθμό ενδιαφερόμενων αεροπορικών εταιριών. Η θέση, η άνεση και η συμπαγής φύση του DWC είναι μεγάλα προτερήματα και πολύ ελκυστικά," πρόσθεσε ο κύριος Paul Griffiths, Διευθύνων Σύμβουλος των Dubai Airports. "Το ενδιαφέρον τόσο των αεροπορικών εταιριών όσο και των επιβατών είναι πολύ μεγάλο και ελπίζουμε σύντομα να ανακοινώσουμε ακόμη περισσότερα δρομολόγια από τον καινούριο μας τερματικό σταθμό."

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr