Πάσχα στην Κίμωλο, στο Μύλο του ΓιατρούΟ Μύλος, πρώην Μύλος του Γιατρού, ένας από τους λίγους αυθεντικούς παραδοσιακούς ανεμόμυλους που παραμένουν από το 1852 στην Ελλάδα, μετατράπηκε σε ξενοδοχείο και πρόσφατα ανακαινίστηκε. Εγκατεστημένο ανάμεσα στο λιμάνι της Κιμώλου και στο χωριό και με θέα τον γραφικό όρμο της Ψάθης ο ανακαινισμένος Μύλος της Κιμώλου σας καλωσορίζει και σας υποδέχεται στην “Αρζαντιέρα”, το νησί των κουρσάρων.

Η μοναδική θέση που προσφέρει πανοραμική θέα καθώς και ο παραδοσιακός σχεδιασμός του, η επαγγελματική λειτουργία και το μικρό του μέγεθος συμβάλλουν στην δημιουργία ενός ιδιαίτερου μείγματος προσωπικής εξυπηρέτησης σε ένα περιβάλλον Αιγαιοπελαγίτικης φυσικής ομορφιάς και διακριτικής πολυτέλειας. Πέντε τύποι δωματίων, με πανοραμική θέα του χωριού και του λιμανιού υπόσχονται μια ξεχωριστή διαμονή. Ζητήστε τα με το όνομά τους: Το Στρόγγυλο είναι το μεγαλύτερο μας δωμάτιο, στο ισόγειο και πρώτο όροφο του Μύλου. Αποτελείται από ένα υπνοδωμάτιο με διπλό κρεβάτι στον πρώτο όροφο και ένα διπλό χτιστό κρεβάτι στο ισόγειο. Τα δωμάτια συνδέονται με εσωτερική σκάλα και το μπάνιο βρίσκεται στο ισόγειο, ενώ κάθε δωμάτιο έχει την δική του είσοδο. Η ιδιωτική άνετη βεράντα που βρίσκεται στον πρώτο όροφο του δωματίου, σας προσκαλεί να απολαύσετε την μαγευτική θέα.

Πάσχα στην Κίμωλο, στο Μύλο του ΓιατρούΤο Απάγγειο αποτελείται από ένα υπνοδωμάτιο με διπλό-χτιστό κρεβάτι και ένα καθιστικό με δυο καναπέδες που μετατρέπονται σε κρεβάτια προκειμένου να φιλοξενήσουν δυο επιπλέον άτομα, καθώς επίσης και ένα μοντέρνο μπάνιο με ντουζιέρα. Στους χτιστούς καναπέδες της βεράντας του δωματίου μπορείτε να απολαύσετε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας την απρόσκοπτη θέα του λιμανιού καθώς και της Πολυαίγου.

Το Αγνάντιο βρίσκεται στον δεύτερο όροφο του Μύλου και αποτελείται από ένα υπνοδωμάτιο με διπλό κρεβάτι και μπάνιο με ντουζιέρα. Το μικρό του μπαλκόνι προσφέρει την καλύτερη θέα του ξενοδοχείου. Το Αλώνι περιλαμβάνει ένα υπνοδωμάτιο με διπλό-χτιστό κρεβάτι και μπάνιο με ντουζιέρα. Η σκεπαστή βεράντα με τους χτιστούς καναπέδες προσφέρεται για ατελείωτες ώρες ξεκούρασης. Το Απόμερο είναι το μοναδικό δωμάτιο που βρίσκεται στην πίσω μέρια του Μύλου και η βεράντα του έχει θέα το γραφικό χωριό. Διαθέτει ένα ευρύχωρο υπνοδωμάτιο με διπλό κρεβάτι και μπάνιο με ντουζιέρα.

Πάσχα στην Κίμωλο, στο Μύλο του ΓιατρούΤο καφέ-μπαρ του Μύλου προσφέρεται ως εναλλακτική επιλογή για να πάρετε το πρωινό σας καθώς και να απολαύσετε τις απογευματινές ώρες τον καφέ σας συνοδευόμενο από τα νόστιμα γλυκά του νησιού. Μετά την Δύση του ηλίου το φως του φεγγαριού ξεπροβάλλει από την γειτονική Πολύαιγο, ζωγραφίζει ασημένιο το πέλαγος και χαρίζει μοναδικές στιγμές απόλαυσης και ηρεμίας σε συνδυασμό με παραδοσιακές Ελληνικές γεύσεις.

Η μαγεία της εικόνας συναντιέται με την μαγεία του ήχου. Ένα μουσικό κάλεσμα από επιλεγμένη ποιοτική μουσική, σας προσκαλεί όλους να απολαύσετε ένα ποτό στο μπαρ του Μύλου, προσφέροντας σας όμορφες στιγμές. Τα παραδοσιακά πιάτα και γλυκά του νησιού καθώς και η κλασική μαγειρίτσα και σούβλα στα ταβερνάκια της Κιμώλου, συνθέτουν το τέλειο πακέτο παραδοσιακών διακοπών.

Με την κράτηση σας μέχρι 5 Απριλίου έχετε 10% έκπτωση στο σύνολο των διανυκτερεύσεών σας. Η προσφορά ισχύει από 20 έως 25 Απριλίου 2011. Για πληροφορίες και κρατήσεις στείλτε μας μήνυμα (με τα στοιχεία επικοινωνίας, το διάστημα που σας ενδιαφέρει να ταξιδέψετε και τον αριθμό ατόμων και δωματίων που θέλετε) πατώντας εδώ

Λίγα λόγια για την Κίμωλο

Πάσχα στην Κίμωλο, στο Μύλο του ΓιατρούΣτο Χωριό υπάρχει αγροτικό ιατρείο, ταχυδρομείο, μηχάνημα της Αγροτικής τράπεζας Ελλάδος για ανάληψη χρημάτων, φαρμακείο, φούρνοι, καφενεία, ταβέρνες, εστιατόρια, παντοπωλεία, μίνι μάρκετ, μπαρ, καταστήματα με είδη δώρων και Τύπο. Βενζινάδικο θα βρείτε στον Άγιο Νικόλα. Αν ο χρόνος σας (και φυσικά ο καιρός) το επιτρέπει τιμήστε όλες τις παραλίες του νησιού γιατί είναι μοναδικές. To Ρέμα είναι μια φυσική απάνεμη πισίνα με σκηνικό τα βράχια και τα σύρματα (σπηλιές που φυλάνε τις βάρκες τους τον χειμώνα), όπου μπορείτε να πάτε με τα πόδια από τον Μύλο. Τα Πράσα είναι παραλία εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς. Λευκή άμμος και γαλάζια νερά. Στην είσοδο του οικισμού λειτουργούν ιαματικά λουτρά. Οι παραλίες Αλυκή, Μπονάτσα, Καλαμίτσι είναι η μια δίπλα στην άλλη με αρμίρες, σκίνους και ρηχά πεντακάθαρα νερά. Τα Ελληνικά, Μαυροσπήλια θα τα δείτε αν η θάλασσα σας το επιτρέψει, και μη χάσετε την ευκαιρία να δείτε την αρχαία βυθισμένη πόλη και τους τάφους. Παραλίες που τις πιάνει ο βοριάς και μπορείτε να φτάσετε αν διαθέτετε πλωτό μέσο ή αν κάνετε το γύρο του νησιού με το θαλάσσιο ταξί.

Πάσχα στην Κίμωλο

Την Μεγάλη Παρασκευή ο επιτάφιος βγαίνει από την Παναγία την Οδηγήτρια και ξεκινά τον γύρο του χωριού περνώντας από τα στενά του μονοπάτια. Από κάθε σπίτι που περνά οι γυναίκες ραντίζουν με μύρο τον επιτάφιο ενώ άλλοι κρατούν αναμμένα κεριά ή φαναράκια. Η χορωδία των γυναικών της εκκλησίας ψέλνει το «Αι γενεαί πάσαι» αφυπνίζοντας έτσι το θρησκευτικό συναίσθημα με ευλάβια και κατάνυξη σε κάθε παρευρισκόμενο.

Θα φτάσετε

Με συμβατικά και ταχύπλοα πλοία από το λιμάνι του Πειραιά. Χρόνος ταξιδιού από 4,5 έως 7,5 ώρες ανάλογα με το δρομολόγιο. Μπορείτε να συμβουλευτείτε την παρακάτω ιστοσελίδα για τα δρομολόγια (www.openseas.gr). Μέσω Μήλου... η Ολυμπιακή έχει καθημερινές πτήσεις από την Αθήνα προς την Μήλο (www.olympicair.com). Η διαδρομή διαρκεί περίπου 20 λεπτά. Στη συνέχεια μπορούμε να οργανώσουμε τη μεταφορά σας προς το λιμάνι Πολλώνια στην Μήλο με ταξί για να μεταβείτε είτε με το ferry boat (τηλ. 6948 308758) είτε με το ταχύπλοο ταξί (Δελφίνι, τηλ. 22870 51150, 6972 27211) στην Ψάθη, το λιμάνι της Κιμώλου. Χρόνος ταξιδιού ανάλογα με το σκάφος, από 10 εως 25 λεπτά.

Πηγές

Το ξενοδοχείο: www.kimoloshotel.com, το νησί: www.kimolos.gr, οι πτήσεις: www.olympicair.com, τα πλοία: www.openseas.gr, το τοπικό φέρρυ: www.kimolos-link.gr/htm/en/index_en.htm, ο καιρός: www.meteo.gr

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr