Το συγκρότημα περιλαμβάνει πολυτελέστατο Club House (2,260 τμ.), υπόγειο πάρκινγκ, εστιατόρια με θαυμάσιες γαστριμαργικές προτάσεις, βιβλιοθήκη, lounge area, πέραν του εντυπωσιακού γηπέδου 18 οπών και 71 par που «βλέπει» στην μαγευτική Μεσόγειο, περιτριγυρισμένο από χαρουπιές, λεμονόδεντρα και ελαιόδεντρα.Πρόκειται αναμφίβολα για ένα από τα σημαντικότερα και επιβλητικότερα νέα γήπεδα γκολφ των τελευταίων χρόνων στον Ευρωπαϊκό χώρο, το τέταρτο στη γειτονική Κύπρο.To Elea Golf Club, μέρος του Elea Estate, αναμένεται να επαληθεύσει όλες τις προβλέψεις και να καταστεί ένας ξεχωριστός προορισμός για τους λάτρεις του γκολφ. Η μεγάλη στιγμή πλησιάζει για το Elea Golf Club, καθώς τα επίσημα εγκαίνια του γηπέδου έχουν προγραμματιστεί για τις 18 Οκτωβρίου, παρουσία του Sir Nick Faldo, σχεδιαστή και πρωταθλητή του αθλήματος! 

Το Elea Golf Club βρίσκεται στην Πάφο, 8 χιλιόμετρα απόσταση από τον διεθνή αερολιμένα της πόλης, και αποτελεί το επίκεντρο του Elea Estate, μιας προνομιούχας ανάπτυξης η οποία θα αποτελείται από πολυτελείς επαύλεις και διαμερίσματα, μικρό πολυτελές ξενοδοχείο και διάφορα εστιατόρια και spa.

Το εξαιρετικό αυτό γήπεδο γκολφ είναι μοναδικά τοποθετημένο με θέα το γαλαζοπράσινο της Μεσογείου, προσεκτικά σμιλεμένο σε ένα μοναδικό Κυπριακό τοπίο. Περιγράφοντας το όραμά του για το Elea Golf Club, ο Sir Nick Faldo είπε: «Αυτό το γήπεδο σίγουρα έχει την δυνατότητα να πρωτοστατήσει στην καθιέρωση αυτής της περιοχής της Ευρώπης ως κύριο ευρωπαϊκό προορισμό γκολφ». Προσθέτει επίσης, «όταν σχεδιάσαμε το γήπεδο γκολφ στο Elea Estate αποφασίσαμε να δώσουμε έμφαση στην λεπτομέρεια και όχι στην έκταση, ούτως ώστε να υπάρχει αφθονία στα στρατηγικά κτυπήματα για κάθε παίκτη σε όλα τα σημεία του γηπέδου.»

Στόχος των δημιουργών του Elea είναι ο κάθε επισκέπτης του να βιώνει όντας σε αυτό μια μοναδική εμπειρία που ξεπερνά τις προσδοκίες του και να αισθάνεται ένα ευπρόσδεκτο μέλος σε ένα κοινωνικό και αθλητικό Club.Το συναρπαστικό περιβάλλον του γηπέδου είναι πλημμυρισμένο από χαρουπόδεντρα και ελαιόδεντρα, και οι τρύπες είναι προσεκτικά τοποθετημένες σε ένα δραματικό τοπίο από ασβεστόλιθο το οποίο έρχεται σε αντίθεση με το βαθύ πράσινο του γρασιδιού. Σε ένα προσεκτικά μελετημένο οικολογικό σχέδιο, οι τρύπες έχουν κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε να διατηρείται ζωντανό κάθε στοιχείο του φυσικού περιβάλλοντος, και ιδιαίτερα της πανέμορφης χλωρίδας. Αυτή η μοναδική οπτασία οδηγεί σε μια Μεσογειακή πανδαισία χρωμάτων και αισθήσεων, διατηρώντας το ήθος και την παράδοση της περιοχής. Η άγρια φύση με τις πέρδικες και τα ενδημικά πουλιά, τις πεταλούδες και τις σαύρες ενισχύουν ακόμη περισσότερο το φυσικό περιβάλλον.

Ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του Elea Golf Club είναι η επιβλητική Λέσχη Γκολφ μεγέθους 2,260 τ.μ. Προσεγγίζοντας την Λέσχη στο Elea Estate, οι επισκέπτες θα αντικρίσουν μια όμορφη πλακόστρωτη πλατεία η οποία οδηγεί σε πολυτελείς ευρύχωρους εσωτερικούς χώρους και πολυάριθμες βεράντες με εκθαμβωτική θέα προς το γήπεδο και την θάλασσα της Μεσογείου. Η Λέσχη περιλαμβάνει αναπαυτικά σαλόνια, βιβλιοθήκη καθώς και εστιατόριο με διεθνή κουζίνα, και αποτελεί αναμφισβήτητα κάτι μοναδικό για τα Κυπριακά δεδομένα.

Ο κος Ross Robertson, Διευθυντής Γκολφ του Έργου, ανέφερε: «Το Elea Golf Club είναι χωρίς αμφιβολία ένα μοναδικό γήπεδο και απευθύνεται στον κάθε ένα. Πάνω απ' όλα κύριο μέλημα μας είναι να προσφέρουμε στους παίκτες μας μια ανεπανάληπτη εμπειρία μέσω της οποίας θα αισθάνονται και θα ζουν το πνεύμα του παιχνιδιού από την πρώτη στιγμή που θα περάσουν για πρώτη φορά τις πύλες. Για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα οι διεθνείς επιχειρήσεις γκολφ είχαν δώσει έμφαση αποκλειστικά και μόνο στις εισπράξεις. Στο Elea σκοπεύουμε να το αλλάξουμε αυτό. Θέλουμε ο κάθε ένας, είτε είναι παίκτης του γκολφ είτε όχι, να βιώνει μια μοναδική εμπειρία στην Λέσχη. Μια Λέσχη όπου ο καθένας είναι ευπρόσδεκτος και ο καθένας μπορεί να αισθανθεί το οικείο περιβάλλον. Η Λέσχη σε συνδυασμό με το μεγαλειώδης γήπεδο γκολφ και την μοναδική ομορφιά του τοπίου, δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες μας να ζήσουν κάτι πραγματικά αξιόλογο.

Η ανάπτυξη του σπουδαίου αυτού έργου που έχει υλοποιηθεί με γνώμονα το σεβασμό στο περιβάλλον θα παρέχει επίσης υπηρεσίες εκπαίδευσης για αρχάριους και μη λάτρεις του αθλήματος, υποστηριζόμενες από ηλεκτρονικά μέσα (computer aided swing analysis equipment).«Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, η αποστολή μας στο Elea Estate είναι να προσφέρουμε μια ξεχωριστή εμπειρία για κάθε επισκέπτη, είτε είναι παίκτης του γκολφ στο γήπεδο είτε είναι ένας απλός επισκέπτης που χαλαρώνει στη Λέσχη απολαμβάνοντας ένα καφέ ή την διεθνή κουζίνα μας. Όλη μας η προσοχή στρέφεται στο να προσφέρουμε υψηλών προδιαγραφών υπηρεσίες καθ' όλη την λειτουργία μας, τέτοιες που θα ξεπερνούν κάθε προσδοκία των φιλοξενουμένων μας.»

 

Το γήπεδο γκολφ Elea εμπλουτίζεται επίσης και από την Ακαδημία Γκολφ, την Elea Golf Academy, η οποία στεγάζεται στην Λέσχη. Η Ακαδημία επεκτείνεται επίσης στο γήπεδο με πλήρη χώρο εκπαίδευσης και προπόνησης.

Η διοίκηση του έργου ευελπιστεί ότι πέραν από τους επισκέπτες από το εξωτερικό θα προσελκύσει επίσης και μόνιμους κατοίκους του νησιού. Έχοντας αυτό υπόψη, περιορισμένες θέσεις θα προσφερθούν για προνομιούχα μέλη και θα είναι διαθέσιμες προς πώληση. Τα άτομα που θα επωφεληθούν θα απολαμβάνουν πολλά πλεονεκτήματα, συμπεριλαμβανομένου του δικού τους σαλονιού, δικών τους πολυτελών αποδυτηρίων, ιδιωτική βεράντα και μπαρ, και καλύτερες ώρες παιγνιδιού και απεριόριστη πρόσβαση στην ακαδημία γκολφ.

Η Ka. Pauline Klimentos Gabriel, Sales & Marketing Manager, ανέφερε «Έχουμε την ευθύνη να εξυπηρετήσουμε την κοινότητα της Κύπρου πέραν από το να προσελκύσουμε επισκέπτες από το εξωτερικό. Είμαστε αποφασισμένοι να αναπτύξουμε ένα πλούσιο πακέτο μέλους στο οποίο θα προσφέρονται πολλά προνόμια και το οποίο θα δίνει την δυνατότητα στα μέλη να ενταχθούν σε μια μοναδική λέσχη η οποία θα στηρίζεται σε όλα αυτά και χαρακτηρίζουν αυτό το μεγάλο παιχνίδι.»

Images: © S.Z. ELIADES LEISURE LIMITED, Elea Estate

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr