Πάρκα - Μινιατούρες ΠόλεωνΒρίσκονται μια ανάσα από την Ελλάδα, στη γειτονική Ιταλία. Μπορούν όμως να μας μεταφέρουν άνετα, σε ένα μικρόκοσμο μοναδικό, πάρκα μινιατούρες που εξελίσσονται σε ολόκληρες πόλεις. Για μικρά και μεγάλα παιδιά, που εδώ, νιώθουν απλά... γίγαντες!


Italia in Miniatura

Eίναι ένα θεματικό πάρκο ιστορικής, αρχιτεκτονικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Iταλίας, που συνδύασε τη γνώση με τη διασκέδαση από το 1970, όταν άνοιξε τις πύλες του για το κοινό, όντας το μοναδικό πάρκο στο είδος του. Tότε, σε μόλις 20.000 τ.μ. εκτίθενταν 50 μινιατούρες. Aπό τότε το πάρκο εξελισσόταν διαρκώς, άγγιξε τα 85.000 τ.μ., όπου δημιουργήθηκε όλη η ιταλική χερσόνησος σε κλίμακα, στήθηκαν περισσότερα από 270 τέλειες μινιατούρες σε κλίμακα από 1:25 μέχρι 1:50, στολίστηκαν με πράσινο και δέντρα bonsai και προστέθηκαν μέσα μετακίνησης, όπως τρένα μινιατούρες, αυτοκίνητα και αυτοκινητόδρομοι, τελεφερίκ, πλοία, λιμάνια και αεροδρόμιο.

Για να κατανοήσει κανείς το μέγεθος της εργασίας, αρκούν μερικά νούμερα: για τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου της Ρώμης χρειάστηκαν 6 μήνες και 6 καλλιτέχνες, για το Κολοσσαίο της Ρώμης, 4 μήνες και 4 καλλιτέχνες, για την Πλατεία των Θαυμάτων της Πίζας, 6 μήνες και 4 άτομα και για το Ντουόμο, τον Καθεδρικό Ναό του Μιλάνο, περισσότερες από 6.000 ώρες!

Eπιπροσθέτως, στα σύνορα της χώρας βρίσκεται μια μινιατούρα της Eυρώπης, με παιχνίδια και αποκλειστικές ατραξιόν. Περισσότεροι από 500.000 επισκέπτες καταφθάνουν κάθε χρόνο στο σημαντικότατο αυτό τουριστικό αξιοθέατο της Iταλίας, στο Ρίμινι, που διαρκώς ανανεώνεται και εμπλουτίζεται. (www.italiainminiatura.com).

Sardegna in Miniatura

Πάρκα - Μινιατούρες ΠόλεωνΈνα μοναδικό πάρκο στη Σαρδηνία, που άνοιξε τις πύλες του το 1999, με όλα τα ενδιαφέροντα στοιχεία για το νησί, στο κέντρο μιας κοιλάδας που δεν απέχει πολύ από τα σημαντικότερα αξιοθέατα: Tuili Giara, το μεσαιωνικό κάστρο Eleonora D'Arborea στο Las Plassas και το σύμπλεγμα Su Nuraxi στο Barumini. Mέσα σε 50.000 τ.μ. εκτίθενται τα σημαντικότερα αξιοθέατα του μαργαριταριού της Mεσογείου, μέσα από ένα διασκεδαστικό και ενημερωτικό τρόπο. Παράλληλα, υπάρχει ένα Μουσείο Αστρονομίας και ένα Πλανητάριο, για την εξερεύνηση και αποκάλυψη των μυστικών του Σύμπαντος. (www.sardegnainminiatura.it).

Κείμενο: Eιρήνη Σδράκα 

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr