web5capjuluca

Λένε ότι μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις. Στην περίπτωση του Cap Juluca στο νησί Anguilla, οι εικόνες κοστίζουν ούτε λίγο ούτε πολύ 22 εκατομμύρια δολάρια, όσο είναι δηλαδή το ποσό ανακαίνισης της εμπειρίας "Juluca". Οι λέξεις περιγράφουν τις λεπτομέρειες. Οι φωτογραφίες τονίζουν την ομορφιά, αλλά μόνο αν μείνετε στο ανακαινισμένο θέρετρο θα μπορέσετε να δείτε και να βιώσετε από κοντά το νέο πρόσωπο του Cap Juluca.

web6capjuluca

Face lift αξίας 22 εκατομμυρίων δολαρίων!

Στη νοτιοδυτική ακτή της Anguilla με θέα τα βουνά του St. Maarten μόλις επτά μίλια μακριά, το Cap Juluca απλώνεται σε 179 ακρ γης. Η φήμη του Στις ακτές της Καραϊβικής, σε έναν μικρό και απομονωμένο κόλπο, τον Όρμο Maundays, διακρίνεται από μακριά η Μαυριτανική αρχιτεκτονική και το Μαροκινό ντεκόρ που δένει απόλυτα με τη θάλασσα. Σήμερα, χάρη στην εκτενή ανακαίνιση και το δυναμικό face lift, το θέρετρο προσφέρει μια γαλήνια πολυτέλεια σε όσους ταξιδιώτες επιθυμούν γαλήνη μακριά από τις ορδές των τουριστών.είναι μεγάλη, κάτι αντίστοιχο του ξενοδοχείου Cipriani στη Βενετία, προσφέροντας ιδιωτικές στιγμές και αποκλειστικότητα, που επιτρέπουν τα μίλια λευκής αμμουδιάς που απολαμβάνουν οι επισκέπτες. Αν και απέχει μόλις 25 λεπτά με το σκάφος από τα εστιατόρια, τα καταστήματα, τους χώρους τυχερών παιχνιδιών και τις διεθνείς γευστικές ολλανδικές και γαλλικές προτάσεις του St. Maarten και 15 λεπτά αεροπορικώς (ή 45 λεπτά με πλοιάριο) μέχρι το St. Barths, αυτό το ρομαντικό, exclusive resort παραμένει η πεμπτουσία της γαλήνης των διακοπών στην Καραϊβική.

web8capjuluca

Ποιoς έχει μείνει εδώ; Και ποιoς δεν έχει... Πολλοί από την ελίτ του Χόλιγουντ, από τον Brad Pitt μέχρι τον Denzel Washington, επιλέγουν να ξεφύγουν από τους παπαράτσι στο ερημητήριο Maundays Bay. Οι επισκέπτες δεν χρειάζεται καν να συναντήσουν άλλα άτομα που διαμένουν στις βίλες, αφού τους οδηγούν στην ιδιωτική τους βίλα εντελώς ινκόγκνιτο, υποσχόμενοι πλήρη ανωνυμία. Το προσωπικό αντιστοιχεί σε 4 άτομα ανά δωμάτιο, προσφέροντας επιπέδου υπηρεσίες σε κάθε εκλεκτό πελάτη. Μερικές από τις διασημότητες που πέρασαν από το Cap Juluca: Brad Pitt, Paris Hilton, Bill Gates, Jennifer Aniston, Jerry Seinfeld, Denzel Washington, Katie Couric, Donatella Versace, Kevin Bacon, Steven Tyler, Courtney Cox, Scottie Pippin, Glenn Close, Caroline Kennedy, Phil Collins, Michael J. Fox, Eddie Murphy, Charlie Sheen, Matt Lauer, Magic Johnson, Tyra Banks, Sheryl Crow, Janet Jackson, Arnold Schwarzenegger, Patrick Ewing, David Schwimmer, Eli Manning, Doug Reinhardt.

Κάθε δωμάτιο, οι κεντρικοί χώροι, η μεγάλη βιβλιοθήκη και το πολυτελές lounge, αλλά και τα 60.000 άνθη που προστέθηκαν στον κήπο, οι χώροι του θερέτρου είναι πλήρως ανακαινισμένοι, ενώ τα δωμάτια διαθέτουν πολυτέλεια που αρμόζει σε Vips. Οι παραλίες είναι προκλητικές και πανέμορφες, τα εστιατόρια Pimms, Spice και Blue προσφέρουν γαστρονομικά εδέσματα του Κορυφαίου Σεφ René Bajeux, ενώ το επίσης νέο spa συμβάλλει σε ακόμη μεγαλύτερη αναζωογόνηση. 18 μεμονωμένες βίλες με θέα τη θάλασσα έχουν σχεδιαστεί σε μαυριτανικό στιλ, με 6 δωμάτια η καθεμιά. Υπάρχουν έξι ιδιωτικές πισίνες αλλά και η παραλία δεν απέχει παρά μόνο ελάχιστα μέτρα. Τα εστιατόρια πέντε αστέρων υπόσχονται γαστρονομικά ταξίδια.

webkayaking_cap_juluca

Από το ένα ως το άλλο άκρο του θερέτρου Cap Juluca απλώνεται μια λευκή αμμουδιά και το νερό είναι καθάριο μπλε. Όλες οι βίλες έχουν πρόσβαση στη θάλασσα, που απέχει μόλις λίγα βήματα. Τα απαλά κύματα σας ξυπνούν κάθε πρωί, ενώ το πρωινό στην ιδιωτική βεράντα με θέα τον ωκεανό είναι η καλύτερη έναρξη της ημέρας. Όσοι θέλουν, μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα πιλάτες και γιόγκα στην παραλία. Πέντε παραλιακά μπαρ προσφέρουν δροσιστικά κοκτέιλ, ενώ μπορεί κανείς να απολαύσει μουσική από τα iPods που προσφέρονται επί τόπου. Από μακριά θα δείτε να λικνίζονται τα βαρκάκια και τα ιστιοφόρα που κατευθύνονται προς το St. Maarten. Αν θα φάτε μεσημεριανό στο παραλιακό Blue ή στη βεράντα σας, αυτό είναι καθαρά δική σας επιλογή. Τίποτα δεν είναι πιο απολαυστικό από ένα παγωμένο σορμπέ κάτω από τις σκιερές ομπρέλες.

Για το απόγευμα δεν είναι λίγοι εκείνοι που κατευθύνονται για μπάνιο στη γειτονική παραλία Cove Bay, που είναι πιο άγρια και την πιάνουν πιο πολύ οι αέρηδες. Εδώ, άλλοι παίζουν βόλεϊ, άλλοι επιλέγουν το βαρκάκι Hobie Wave για ιστιοπλοϊα και άλλοι θαλάσσια σπορ ή σκι.

Στην παραλία μπορείτε να κάνετε ότι θέλετε, ή και τίποτα. Το Cap Juluca προσφέρει τη γνήσια εμπειρία μιας πανέμορφης παραλίας λίγα βήματα από το δωμάτιό σας.

web3capjuluca

Ξαπλωμένοι στη λευκή και πεντακάθαρη αμμουδιά του θερέτρου, περιβεβλημένοι από τη θάλασσα της Καραϊβικής και τον ζεστό ήλιο, το άγχος παρασύρεται από τα κύματα και το δροσερό αεράκι. Η ησυχία μοιάζει με το πώς ήταν το νησί πριν από χιλιάδες χρόνια στο νησί της Anguilla, όταν κατοικούνταν από την φυλή των Αμερινδών Arawaks. Οι Arawaks έχουν τις ρίζες τους στη Νότιο Αμερική, περιπλανώμενοι αναζητώντας την περιπέτεια από νησί σε νησί, επηρεάζοντας με τον πολιτισμό τους τα μέρη όπου πέρασαν. Τα ίχνη- κυρίως πετρογλυφικά και αρχαιολογικά ευρήματα σε δύο τελετουργικά σπήλαια στο νησί- που έχουν βρεθεί από τον πολιτισμό τους ανάγονται στο 1500 π. Χ. Για χιλιάδες χρόνια ζούσαν ψαρεύοντας και καλλιεργώντας. Το πρώτο σπήλαιο, το Σπήλαιο του Σιντριβανιού, με πισίνες με φρέσκο νερό, χρησιμοποιούνταν από τους Arawaks για να προμηθεύονταν νερό αλλά και για τελετουργικούς σκοπούς. Τα πετρογλυφικά που έχουν ανακαλυφθεί είναι από τα πλέον καλοδιατηρημένα στις Κάτω Αντίλλες. Ορισμένα πετρογλυφικά και ένας ψηλός σταλαμγίτης 5 μέτρων, σκαλισμένος στη μορφή μιας τεράστιας κεφαλής, αναγνωρίστηκε ως ο Θεός Jocahu των Αραουάκ, Δημιουργό και Ζωοδότης”. Άλλες εικόνες παρουσιάζουν το πνεύμα του ουράνιου τόξου, ενός μυστηριακού όντος καλυμένου με λεπτά φτερά όλων των χρωμάτων. Το όνομά του ήταν Juluca και πιστευόταν ότι φέρνει τύχη στους ψαράδες όταν το έβλεπαν στη θάλασσα. Έτσι και το θέρετρο ονομάστηκε από το ουράνιο πνεύμα, που η παρουσία του είναι σχεδόν αισθητή μέχρι σήμερα. Όταν φύγουν οι βροχές, ο ήλιος λάμπει και ένα όμορφο πολύχρωμο ουράνιο τόξο στολίζει τον ουρανό, μοιράζοντας την ομορφιά του στον κόσμο. Για χιλιάδες χρόνια οι Αραγουάκ ζούσαν ειρηνικά στην Ανγκουίλα και σήμερα η γαλήνη και ηρεμία που μοιράζονταν είναι διάχυτη στην περιοχή.

Info: Cap Juluca P.O. Box 240, Maundays Bay, Anguilla, Leeward Islands, British West Indies

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr