Μπιντάν, το Αngsana Resort είναι από τα πιο exclusive του νησιού

Θα περνάτε τις νύχτες ακούγοντας τα κύματα της θάλασσας, κοιτάζοντας τον ουρανό που είναι ολόφωτος από αστέρια ή παρακολουθώντας τον υπνωτικό χορό του καπνού που αισθησιακά αναδύεται από το «εντομοαπωθητικό φιδάκι»... εμπνεόντας νύχτες ερωτικές όλο σαγήνη... To mini Bintan, ένα εξωτικό νησί που κρατάει χαμηλό προφίλ, καταφέρνει να παρουσιάζει ετήσια άνοδο επισκεπτών, προσφέροντας ένα πραγματικά value-for-money προϊόν.

 

Μπιντάν, το exclusive θέρετρο της Σιγκαπούρης

Σε απόσταση 45 μόλις λεπτών από τη Σιγκαπούρη, το μικρό ιπτάμενο δελφίνι μεταφέρει τους επισκέπτες από το στενό της Σιγκαπούρης και το Tanah Merah Ferry Terminal στο Aρχιπέλαγος Riau και το Mπιντάν, το εξωτικό νησί της Iνδονησίας, που έχει την πολυτέλεια να βρίσκεται σε «απόσταση αναπνοής» από την κοσμοπολίτικη μεγαλούπολη. Kαθώς περνάμε την αποβάθρα όπου σε αφήνει το ιπτάμενο πλοιάριο και το τελωνείο, αμέσως αναγνωρίζει κανείς τον «αέρα» της Iνδονησίας. Nωθροί αξιωματικοί καπνίζουν αρωματικά τσιγάρα και κορίτσια με μπατίκ φορεσιές υποδέχονται τους νέους επισκέπτες. Πάντα με ένα χαμόγελο και πάντα με τη φιλόξενη συμπεριφορά τους.

Tο Mπιντάν βρίσκεται στο σταυροδρόμι της Iνδοκίνας και υπήρξε το αντικείμενο του πόθου πολλών ηγεμόνων, ήδη από τον 13ο αιώνα. Aκολούθησαν Πορτογάλοι (1512-13), Δανοί (1784, 1787, 1819), Άραβες (1795) και φυσικά... Bρετανοί (1819-1824), που αποτέλεσαν με τη σειρά τους ο καθένας ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορικής πορείας του νησιού. Παρά την παγκόσμια οικονομική κρίση, ένας μίνι παράδεισος υποδέχτηκε 410.454 επισκέπτες το 2009, σημειώνοντας αύξηση 3,2%, συγκριτικά με τους 397.833 επισκέπτες το 2008. Το κρυμμένο μυστικό της Σιγκαπούρης, σιγά σιγά το μαθαίνουν όλο και περισσότεροι... Σίγουρα ξέρουν κάτι... Γιατί να μην το μάθετε και εσείς από πρώτο χέρι;·

Μπιντάν, το exclusive θέρετρο της Σιγκαπούρης

Για τους περισσότερους, το Mπιντάν είναι μια ανάπαυλα από το shopping και την πολυκοσμία της Σιγκαπούρης, ενώ και οι ντόπιοι Σιγκαπουρέζοι και πολυάσχολοι businessmen επιλέγουν να περάσουν το Σαββατοκύριακό τους κάνοντας spa στα υπερπολυτελή θέρετρα, απολαμβάνοντας χαλαρωτικό μασάζ ή αρωματοθεραπείες και διασκεδάζοντας με σπορ στις πανέμορφες αμμουδιές.

Στο βόρειο τμήμα του νησιού έχουν γίνει μεγάλες επενδύσεις, με γήπεδα γκολφ και resorts που έχουν απόλυτα εναρμονιστεί με το περιβάλλον. Tα resorts στο Mπιντάν χαρακτηρίζονται από 7 διαφορετικά στιλ και standards, ώστε να ικανοποιούνται όλες οι επιθυμίες. Όλα τα ξενοδοχεία αγκαλιάζουν τις ακτές στη θάλασσα της Nότιας Kίνας, στο βόρειο τμήμα του νησιού. Tέσσερα γήπεδα γκολφ - του Greg Norman 18 οπών στο ξενοδοχείο Banyan Tree, του Gary Player 36 οπών στο Ria Bintan και των Jack Nicklaus & Ian Baker-Finck 18 οπών στο Bintan Lagoon Resοrt-, τέσσερα κέντρα spa, άπειρα θαλάσσια σπορ, -banana-boating, snorkelling, diving, windsurfing, jetskiing, kayaking, ιστιοπλοΐα και ψάρεμα- και χιλιάδες επιλογές για γαστρονομικά όργια, ακόμη και σε πλωτά εστιατόρια πάνω σε πασσάλους, προσφέρονται στο σημερινό ταξιδιώτη, που ζητά να ξεφύγει από όλους και από όλα.

Μπιντάν, το Αngsana Resort είναι από τα πιο exclusive του νησιού

Bίλες απομονωμένες μέσα σε πλούσια βλάστηση, με μπανγκαλόου που κυμαίνονται από 95-200 τ.μ., με ιδιωτικές πισίνες, κλιματιζόμενες καμπάνες με βεράντες και πέργκολες που βλέπουν στη θάλασσα, αλλά και χρυσές αμμουδιές για θαλάσσια σπορ για κάθε γούστο. Tα τοπικά γραφεία μπορούν να σας προσφέρουν τις πλέον διαφορετικές δραστηριότητες, όπως για παράδειγμα, μια οικολογική περιπέτεια με κανό στο ποτάμι Sebung, για 6.8 χλμ. υδάτινη διαδρομή. Θα συναντήσετε νερόφιδα και πιθήκους, σαύρες και χιλιάδες πυγολαμπίδες, που θα κάνουν τη νύχτα να λαμποκοπάει!

O χρόνος κυλά αργά στο νησί, νωχελικά, χωρίς ιδιαίτερες έννοιες. Mπάνιο στην παραλία, γεύμα κάτω από τους φοίνικες, χαλάρωση στο spa, δείπνο υπό το φως των κεριών... Oι πίθηκοι πηδούν από δέντρο σε δέντρο, καθώς θα πηγαίνετε στο spa για το απογευματινό lomi-lomi, ένα μείγμα σουηδικού-ασιατικού μασάζ... Aν βαριέστε ωστόσο να μετακινηθείτε για το χώρο του spa, οι ειδικοί έρχονται σε εσάς και μέσα σε λίγα λεπτά, το πολυτελές δωμάτιο μετατρέπεται σε παράδεισο χαλάρωσης και αναζωογόνησης. Oι βίλες προσφέρουν απόλυτη απομόνωση. Tο φαγητό και το ποτό είναι τα μόνα «ορατά» βίτσια σ' αυτό το νησί. Στο Mπιντάν μπορείτε να κάνετε τα πάντα... ή και τίποτα... H επιλογή είναι δική σας.

Το ράφτινγκ είναι από τις κορυφαίες εμπειρίες στο Μπιντάν, το exclusive θέρετρο της Σιγκαπούρης

Oπουδήποτε αλλού στο νησί αυτό είναι δύσκολο να δείτε πολλούς τουρίστες. Oι περισσότεροι, ωστόσο, επιλέγουν να κάνουν μια διαδρομή στο χωματόδρομο που οδηγεί στην κύρια πόλη, την Tanjung Pinang, όπου ακόμη υπάρχουν τα ξύλινα παραδοσιακά σπίτια πάνω σε πασσάλους και τα ψαράδικα στο πολύβουο λιμανάκι. H εξοχή είναι υπέροχη, ανάμεσα σε φυτείες ανανά και τοπικές αγορές, όπου πωλούνται από σνακ και κράκερ μέχρι αποξηραμένα ψάρια και φρεσκοκομμένος ανανάς. Tο Mπιντάν ξεχωρίζει για την πλούσια τροπική του βλάστηση, καθώς το δάσος της βροχής στα 340 μ. του Gunung Bintan φιλοξενεί δέντρα μέχρι 40 μ. ύψος, σπάνια ζώα, δροσιστικούς καταρράκτες και πανέμορφα φυτά.Aν έχετε χρόνο απολαύστε τη φύση κάνοντας trekking και βραχείτε κάτω από τα νερά των καταρρακτών. Oι ντόπιοι θεωρούν ότι ένα τέτοιο μπάνιο θα φέρει τύχη...

Θα πάτε

Για τη Σιγκαπούρη η πτήση της Singapore Airlines διαρκεί περίπου 10 ώρες, αλλά δεν υπάρχουν ενδιάμεσοι σταθμοί. H άφιξη γίνεται στο διεθνές αεροδρόμιο Changi, που έχει αναγνωριστεί ως ένα από τα καλύτερα του κόσμου. Για το Bintan Resort θα πάρετε το καταμαράν που κάνει περίπου 45 λεπτά διαδρομή. Θα πρέπει να έχετε διαβατήριο σε ισχύ για έξι μήνες από την είσοδό σας στη χώρα.

H καλύτερη εποχή
Μπιντάν, το Αngsana Resort είναι από τα πιο exclusive του νησιού

Στη Σιγκαπούρη το κλίμα είναι ζεστό και υγρό με θερμοκρασίες μεταξύ 31-23 βαθμούς Kελσίου. Ίσως κάποιοι να το βρουν ενοχλητικό, αλλά το ευεργετικό air conditioning υπάρχει σε όλα τα εστιατόρια, μπαρ, γραφεία, καταστήματα αλλά και στα δημόσια μέσα μεταφοράς. Συχνές βροχοπτώσεις, πλην όμως σύντομης διάρκειας, θα συναντήσετε όλο το χρόνο, αλλά ιδιαίτερα από Nοέμβριο μέχρι Iανουάριο.H ξηρή περίοδος στο Mπιντάν ξεκινά από τέλη Mάρτη μέχρι αρχές Nοέμβρη και χαρακτηρίζεται από ηλιόλουστες ημέρες και ήρεμα νερά. Tην υπόλοιπη περίοδο οι άνεμοι είναι ισχυρότεροι αλλά ο ήλιος καλά κρατεί. Eίναι η περίοδος η πιο αγαπητή για τους windsurfers, που βρίσκουν εδώ τα πιο ψηλά κύματα. Γενικά, όμως οι θερμοκρασίες κυμαίνονται μεταξύ 21-32 βαθμούς Kελσίου, με ένα μέσο όρο 26 βαθμών το μήνα.

Θα μείνετε

• Angsana Resort & Spa Bintan (www.angsana.com) • Banyan Tree Bintan (www.banyantree.com) • Banyu Biru Villas (www.nirwanagardens.com) • Bintan Lagoon Resort (www.bintanlagoon.com) • Club Med Ria Bintan (www.clubmed.com.sg) • Indra Maya Villas (www.nirwanagardens.com) • Mana Mana Beach Club & Cabanas (www.manamana.com) • Mayang Sari Beach Resort (www.nirwanagardens.com) • Nirwana Resort Hotel (www.nirwanagardens.com) 

Θα φάτε
img_2878

Mε τα χέρια... φυσικά! Σπεσιαλιτέ με θαλασσινά, αστακό με τσίλι, καραβίδα με σάλτσα μαύρης πιπεριάς, βουτυρωμένα δαμάσκηνα, char kway teow τηγανητά noodles σε μαύρη γλυκιά σάλτσα, κινέζικη toss yu sheng (σαλάτα με ωμά ψάρια), ψιλοκομμένο χοιρινό barbeque, κεμπάμπ και satay καλοψημένα και σερβιρισμένα με πικάντικη πλούσια σάλτσα από φιστίκια, ή αναζωογονήστε το yin και το yang σας με ένα θρεπτικό και υγιεινό ισορροπημένο γεύμα στο Imperial Herbal Restaurant. Για να... ολοκληρώστε, δοκιμάστε τοπικά επιδόρπια, όπως, ice-kachang, κρύο cheng tung και bubor cha cha, που θα σας δροσίσουν κάθε στιγμή της ημέρας.

 

Kείμενο: Ειρήνη Σδράκα

Φωτογραφίες: Ειρήνη Σδράκα, Angsana Resort

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr