Οργανωμένη εκδρομή στη Σρι Λάνκα. Φύση, ιστορία, πολιτισμός, μνημεία, εξωτικές παραστάσεις, σαφάρι με ελέφαντεςΈνας από τους πιο μαγευτικούς εξωτικούς προορισμούς είναι η Σρι Λάνκα, ή αλλιώς όπως την αποκαλούν, το "δάκρυ της Ινδίας", καθώς η γεωγραφική της θέση βρίσκεται ακριβώς κάτω από την Ινδία. Πλούσια βλάστηση, τροπικά δάση, καταπράσινες κοιλάδες, καταρράκτες, αρχαία μνημεία και αξιοθέατα, αλλά και πανέμορφες ακρογιαλιές με κρυστάλλινα νερά συνθέτουν την εικόνα μίας χώρας που αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς ταξιδιώτες ανεξαρτήτως προελεύσεως.

Προτείνουμε ένα πλούσιο πολιτιστικό γύρο, ένα μεστό πρόγραμμα στην πανέμορφη Σρι Λάνκα με 3 διανυκτερεύσεις στην περιοχή του Αρχαιολογικού τριγώνου της Σιγκιρίγια. Θέλοντας επίσης να σας προσφέρουμε το καλύτερο περιλάβαμε στο πρόγραμμά μας τους μοναδικούς βοτανικούς κήπους της Περαντένια καθώς και την εξαιρετική Φολκλορική παράσταση στο Κάντυ. Είναι σίγουρα το καλύτερο ταξίδι της αγοράς. Μην τα χάσετε!!!

Ενδεικτικό πρόγραμμα εννέα (9 ημερών), με αναχωρήσεις 17 Φεβρουαρίου & 17 Μαρτίου 2011

Οργανωμένη εκδρομή στη Σρι Λάνκα. Φύση, ιστορία, πολιτισμός, μνημεία, εξωτικές παραστάσεις, σαφάρι με ελέφαντεςΗμέρα 1: Aθήνα - Κολόμπο → Πτήση για το Κολόμπο μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Ημέρα 2: Κολόμπο - Σιγκιρίγια → Άφιξη νωρίς το πρωί στο Κολόμπο και αναχώρηση οδικώς για την περιοχή της Σιγκιρίγια. Η καταπράσινη περιοχή που θα μας φιλοξενήσει για τις τρεις επόμενες μέρες κρύβει μέσα της μερικά από τα πιο καλοφυλαγμένα μυστικά του νησιού.

Ημέρα 3: Σιγκιρίγια (Ανουραντάπουρνα - Αουκάνα - Μιχιντάλε) → Σήμερα ετοιμαστείτε για μια εξαιρετική ξενάγηση μια που θα γνωρίσουμε από κοντά τον αρχαιολογικό χώρο της Ανουραντάπουρνα που προστατεύεται από την UNESCO. Στη συνέχεια θα δούμε το ψηλότερο άγαλμα του Βούδα στην Αουκάνα καθώς και την πόλη του Μιχιντάλε, απ’ όπου ξεκίνησε ο βουδισμός στο νησί.

Ημέρα 4: Σιγκιρίγια (Πολοναρούβα - Σιγκιρίγια) → Δεύτερο κορυφαίο αξιοθέατο της περιοχής είναι η αρχαία πόλη Πολαναρούβα. Πρόκειται για έναν από τους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Σρι Λάνκα. Μετά την ξενάγηση θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε προαιρετικά ένα σαφάρι με ελέφαντα στην ζούγκλα της Χαμπαράνα. Το απόγευμα μας περιμένει ο βράχος-φρούριο της Σιγκιρίγια που στην κορυφή του βρίσκεται το κάστρο του Κασυάπα, ενώ στη μέση της διαδρομής προς την κορυφή υπάρχουν μέσα σε σπηλιά, οι διάσημες βουδιστικές τοιχογραφίες με τις γυμνόστηθες γυναίκες της Σιγκιρίγια.

Οργανωμένη εκδρομή στη Σρι Λάνκα. Φύση, ιστορία, πολιτισμός, μνημεία, εξωτικές παραστάσεις, σαφάρι με ελέφαντες

Ημέρα 5: Σιγκιρίγια - Kάντυ → Μετά την ξενάγηση στην Σιγκιρίγια και καθοδόν προς το Κάντυ, θα επισκεφθούμε μια φυτεία μπαχαρικών κι ένα εργοστάσιο Μπατίκ. Το απόγευμα ετοιμαστείτε να γνωρίσετε από κοντά την ιερή πόλη του Κάντυ. Κορυφαίο αξιοθέατο της απογευματινής μας ξενάγησης είναι ο Ναός του Ιερού Δοντιού του Βούδα. Η μέρα μας θα τελειώσει με μια εντυπωσιακή παράσταση με τοπικούς χορούς και πυροβασία.

Ημέρα 6: Κάντυ → Σήμερα θα ξεκινήσουμε για την περιοχή της Πιναβάλα, όπου βρίσκεται το Ορφανοτροφείο των Ελεφάντων. Ελέφαντες όλων των ηλικιών πλατσουρίζουν στα νερά και παίζουν με τα μικρά τους. Επιστροφή στο Κάντυ και ξενάγηση της πόλης όπου θα επισκεφθούμε τα κτίρια του Πανεπιστημίου και την τοπική αγορά. Το απόγευμα επίσκεψη στους Βοτανικούς κήπους της Περαντένια που φιλοξενούν μια τεράστια ποικιλία σπάνιων τροπικών φυτών.

Ημέρα 7: Κάντυ - Νουβάρα Ελίγια → Σήμερα κατευθυνόμαστε στην ορεινή περιοχή της Νουβάρα Ελίγια που περιβάλλεται από φυτείες τσαγιού. Εμείς θα επισκεφθούμε μία φυτεία τσαγιού κι ένα εργοστάσιο κατεργασίας τσαγιού. Το απόγευμα θα το αφιερώσουμε στην ξενάγηση της πόλης και της γύρω περιοχής.

Οργανωμένη εκδρομή στη Σρι Λάνκα. Φύση, ιστορία, πολιτισμός, μνημεία, εξωτικές παραστάσεις, σαφάρι με ελέφαντεςΗμέρα 8: Νουβάρα Ελίγια - Κολόμπο → Μέσα από μία μαγευτική καταπράσινη διαδρομή καταλήγουμε στην Πρωτεύουσα του νησιού, το Κολόμπο. Στην ξενάγηση μας θα επισκεφθούμε την κεντρική περιοχή της πόλης γνωστή με το όνομα «Φρούριο» χτισμένο από τους Πορτογάλους τον 16ο αιώνα. Στη συνέχεια θα δούμε το Εθνικό Μουσείο, το Δημαρχείο, την Πλατεία ανεξαρτησίας, την περιοχή του Σίναμον Γκάρντες και την γραφική αγορά του Πέταχ.

Ημέρα 9: Κολόμπο - Αθήνα → Μετά το πρωινό όσοι συμμετέχουν στο 9ημερο πρόγραμμα επιστρέφουν μέσω ενδιάμεσου σταθμού στην Αθήνα.

Τιμή και περιλαμβανόμενα

Ξενοδοχεία 4*, 5*, το άτομο σε δίκλινο €990, σε μονόκλινο €1290, επιπλέον οι φόροι αεροδρομίων €320/ άτομο

Περιλαμβάνονται: Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση), Ξενοδοχεία 4* & 5* και lodge στη Σιγκιρίγια, Ημιδιατροφή καθημερινά, Μεταφορές, Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο, Έξοδα βίζας για τις χώρες όπου απαιτείται, Ασφάλεια αστικής ευθύνης, Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα, Αντιπρόσωπος/Συνοδός, Ταξιδιωτικός φάκελος με χρήσιμες πληροφορίες, Τσάντα ταξιδιού, Επιπλέον Ταξιδιωτική Ασφάλεια.

Απαραίτητο το διαβατήριο σας με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.

Πληροφορίες & Κρατήσεις

Το οργανωμένο πακέτο το ξεχωρίσαμε για τις εξαιρετικές υπηρεσίες του και την σχέση αξίας- τιμής, που για το επίπεδο υπηρεσιών είναι πράγματι ενδιαφέρουσα και ελκυστική. Αν ενδιαφέρεστε για κρατήσεις, θα πρέπει να το σκεφτείτε έγκαιρα. Στείλτε μας email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή μέσω της φόρμας επικοινωνίας ώστε να σας στείλουμε τις απαραίτητες πληροφορίες. (Foto: Copyright ©2003-2011, Cosmorama)

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr