Προγράμματα της Trekking Hellas σε Πελοπόννησο και Στερεά Ελλάδα

Η ζωή είναι ωραία και ιδιαίτερα όταν τη ζει κανείς διαφορετικά κάθε φορά. Αν υπολογίσει κανείς ότι κάθε μέρα που περνάει είναι ανεπανάληπτη, τότε το σύνθημα «Ζω άρα υπάρχω» θα συνοδεύει τον καθένα στην πορεία του μέσα από τα γρανάζια της. Ζήστε την, νοιώστε την και απολαύστε αυτές τις ξεχωριστές εμπειρίες που πραγματικά τονώνουν και βοηθούν να ξανανοιώσει κανείς παιδί και να συνεχίσει εντονότερα και με μεγαλύτερη λαχτάρα την εβδομάδα, μέχρι το επόμενο σαββατοκύριακο που θα τον περιμένει για νέες εξερευνήσεις, πέρα από τα συνηθισμένα. Κάνουμε ένα crash test των καλύτερων εκδρομών αδρεναλίνης, στη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο. Δείτε προτάσεις, αναχωρήσεις και τιμές ...

Στερεά Ελλάδα/ Ευρυτανία

Το πανέμορφο ορεινό τοπίο της Ευρυτανίας αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για συναρπαστικά σπορ. Ράφτινκ, καγιάκ και ιππασία είναι μερικές από τις μονοήμερες αποδράσεις που προϋποθέτουν κέφι, πολύ γέλιο και ενδιαφέρουσες διαδρομές μέσα από τις αμέτρητες φυσικές ομορφιές της περιοχής. Στον Ταυρωπό μπορεί κανείς να απολαύσει μια κατάβαση rafting με διασκεδαστικά περάσματα και δράση σε μια σχετικά εύκολη διαδρομή. Λίγο πριν τον τερματισμό η διαδρομή συνεχίζεται με τα πόδια μέχρι τον εντυπωσιακό καταρράκτη της Βίνιανης.

Προγράμματα της Trekking Hellas σε Πελοπόννησο και Στερεά Ελλάδα

Η περιοχή της Ευρυτανίας φημίζεται και για έναν ακόμη εντυπωσιακό ποταμό, πιο δύσκολο ωστόσο, που προϋποθέτει προηγούμενη εμπειρία. Ο Τρικεριώτης προσελκύει με τις απότομες στροφές του μέσα στο στενό φαράγγι και υπόσχεται συναρπαστική κατάβαση στα αφρισμένα κύματα. Όσοι πάλι επιθυμούν πιο ήπιες διαδρομές, οι επιλογές είναι ενδιαφέρουσες. Η τεχνητή λίμνη των Κρεμαστών, στην αγκαλιά ενός αλπικού πραγματικά τοπίου, προσφέρεται για πλωτές εξερευνήσεις. Τα διθέσια καγιάκ περνούν ανάμεσα από στενά περάσματα και νησάκια, μέχρι τη βυθισμένη γέφυρα του Μανόλη.

Και στο canyoning η Ευρυτανία πρωτοστατεί. Σε ένα φαράγγι μέσης δυσκολίας, κατάλληλο για αρχάριους, γίνεται αραρρίχηση από πέντε καταρράκτες ύψους 5-15 μέτρων με κατάληξη στην τοξοτή γέφυρα της Βίνιανης, στον ποταμό Ταυρωπό. Το οργανωμένο trekking στην περιοχή της Ευρυτανίας γίνεται με επίκεντρο δύο περιοχές. Μια εύκολη πεζοπορική διαδρομή που ξεκινά από το χωριό Κρέντης σε ένα μονοπάτι με θέα τη λίμνη Κρεμαστών και τις βουνοκορφές των Αγράφων και μία ολοήμερη εκδρομή που συνδυάζει jeep safari και πεζοπορία στα ξεχασμένα χωριά των Αγράφων.

Rafting στον Ταυρωπό-Ευρυτανία, Κάθε Σάββατοκύριακο (από Οκτώβριο μέχρι Μάιο, €40/άτομο

Canoe Kayak στη Λίμνη Κρεμαστών-Ευρυτανία, Κάθε Σαββατοκύριακο (όλο το χρόνο), €25/ άτομο

Πεζοπορία Μονή Προυσσού - Μαύρη Σπηλιά - Ευρυτανία/ κάθε Σαββατοκύριακο όλο το χρόνο, €20/άτομο

Rafting στον Τρικεριώτη-Ευρυτανία, κάθε Σαββατοκύριακο (από Δεκέμβριο μέχρι Μάρτιο), €40/ άτομο, από 10 άτομα και άνω €35/ άτομο

Διάσχιση με 4Χ4 στην Καλιακούδα, κάθε Σάββατοκύριακο (από Οκτώβριο μέχρι Μάιο) 45 €/άτομο

Διαδρομή με 4Χ4 & πεζοπορία στα Άγραφα, κάθε Σαββατοκύριακο, €45/ άτομο

Στερεά Ελλάδα/ Ορεινή Ναυπακτία

Λίγες μόνο ώρες μακριά από την Αθήνα, η Ορεινή Ναυπακτία αποτελεί μια επιλογή που δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο. Εκεί, με αφετηρία την Ναύπακτο, οι περισσότεροι επιλέγουν τον Εύηνο και την περιοχή γύρω από το ποτάμι για ενδιαφέροντα σπορ και διασκεδαστικές δραστηριότητες.

Προγράμματα της Trekking Hellas σε Πελοπόννησο και Στερεά Ελλάδα

Ξεχωρίζουν το rafting, που προσφέρεται για αρχάριους καθώς ο βαθμός δυσκολίας είναι πολύ χαμηλός (2), από την γέφυρα του Πόρου μέχρι την γέφυρα Μπανιά, αλλά και η ιππασία στην γύρω περιοχή. Όσοι επιθυμούν, μπορούν να επιλέξουν ορεινό ποδήλατα ή jeep safari, ζώντας έτσι μια διαφορετική εμπειρία.

Ιππασία στον Εύηνο-Ορ.Ναυπακτία, κάθε Σαββατοκύριακο από Οκτώβριο μέχρι Μάιο, €35/ άτομο/ μεγάλη βόλτα ή €20/ άτομο/ μικρή βόλτα ή 1 ώρα μάθημα ιππασίας. 

• Sea Kayak στη Λιμνοπούλα- Ορ.Ναυπακτία-Μεσολόγγι, κάθε Σαββατοκύριακο τους καλοκαιρινούς μήνες, €50/ άτομο

Πελοπόννησος/ Ορεινή Αρκαδία

Βυτίνα, σε υψόμετρο 1000 μ., Στεμνίτσα, Δημητσάνα, το παραδοσιακό χωριόσε υψόμετρο 950 μ. που γέννησε ιεράρχες και ήρωες, υπέροχα χωριά και ονειρεμένες διαδρομές που δεν αφήνουν κανένα αδιάφορο, στις πλαγιές του κατάφυτου Μαίναλου. To rafting ξεκινάει από τη γέφυρα της Καρύταινας στον ποταμό Λούσιο, μέσα στα κρυστάλλινα νερά του ποταμού, περνώντας σε ένα τούνελ από φυτά και δέντρα. Ο ποταμός Λούσιος συναντά μετά από λίγο τον Αλφειό και καταλήγουν στην πανύψηλη πετρόκτιστη γέφυρα του Κούκου. Οι βράχοι που υπάρχουν στο ποτάμι δημιουργούν εντυπωσιακά περάσματα 3ου και 4ου βαθμού και εμπόδια, κάνοντας την κατάβαση συναρπαστική. Στο τέλος της κατάβασης, μέσα από ένα κατάφυτο μονοπάτι φτάνει κανείς σε έναν εντυπωσιακό καταρράκτη ύψους πάνω από 200 μέτρα.

Προγράμματα της Trekking Hellas σε Πελοπόννησο και Στερεά Ελλάδα

Η κοιλάδα του Λούσιου επιλέγεται και για trekking, καθώς τα μονοπάτια οδηγούν σε κρυμμένα μοναστήρια και πανέμορφη φύση. Αφεθείτε στην αγκαλιά της Ορεινής Αρκαδίας και κερδίστε μοναδικές συγκινήσεις. Ένα οδοιπορικό διάρκειας 3 ωρών που ξεκινά από τη Μονή Φιλοσόφου και διασχίζει ένα κατάφυτο μονοπάτι στην καρδιά του φαραγγιού. Περνά από το κρυφό σχολειό, με τη Μονή Iωάννου Προδρόμου, εντυπωσιακά χτισμένη στο χείλος του φαραγγιού, για να καταλήξει στην Αρχαία Γόρτυνα.


Ο Ταΰγετος δεσπόζει επιβλητικά στην Πελοπόννησο ανάμεσα στη Μεσσηνία και τη Λακωνία. Πυκνόφυτο βασίλειο, πράσινη ομορφιά... Eίναι ο άψυχος γίγαντας μιας πανέμορφης φύσης. Το πολύ καλά οργανωμένο δίκτυο μονοπατιών του βουνού αποτελεί την ιδανική λύση για όσους αναζητούν ήπιες πεζοπορικές διαδρομές. Ένα οδοιπορικό μέσα από μνημεία της αρχαιότητας, μεσαιωνικά χωριά - φρούρια, φράγκικα κάστρα και εντυπωσιακά φαράγγια και κοιλάδες στην καρδιά του επιβλητικού βουνού του Μοριά και δυνατότητα για γνωριμία μίας από τις ομορφότερες γωνιές της πατρίδας μας πλούσια σε ιστορία, αρχιτεκτονική και φυσική ομορφιά.

Προγράμματα της Trekking Hellas σε Πελοπόννησο και Στερεά Ελλάδα

Στις ανατολικές πλαγιές του Ταΰγετου, ξεκινάμε για το χωριό Αναβρυτή διασχίζοντας το ρέμα της Μαρουσώς. Το λιθόστρωτο καλντερίμι που ακολουθούμε αποτελούσε κάποτε το βασικό οδικό δίκτυο μεταξύ των χωριών του Ταΰγετου και του λακωνικού κάμπου. Στην Αναβρυτή θα ξαποστάσουμε στο καφενείο του χωριού απολαμβάνοντας τη θέα προς το επιβλητικό βουνό. Συνεχίζουμε ακολουθώντας τμήμα του διεθνούς μονοπατιού Ε4για τη Μονή Φανερωμένης, μέσα από πετρόκτιστα ερείπια και οροπέδια στολισμένα από λουλούδια. Το τελευταίο τμήμα της περιήγησης μάς φέρνει στην Μονή Ζαγούνας, χτισμένη μέσα σε μία σπηλιά ενός κάθετου βράχου, απ όπου μπορούμε να αγναντέψουμε ολόκληρο το Λακωνικό κάμπο. Την επόμενη ημέρα μπορεί να περιηγηθεί κανείς τη βυζαντινή πολιτεία του Μυστρά, ανάμεσα στα κάστρα, τα μοναστήρια και τις εκκλησίες του μαγευτικού αυτού τόπου.

Rafting στο Λούσιο και Αλφειό Α'& Β', Κάθε Σαββατοκύριακο, 75€/ άτομο

Πεζοπορία στην κοιλάδα του Λούσιου, Κάθε Σαββατοκύριακο (και καθημερινές για ομάδες 8 ατόμων), €20/ άτομο

Monoraft ή hotdog στο Λούσιο - Αλφειό, Κάθε Σαββατοκύριακο (και καθημερινές για ομάδες min 6 ατόμων), €50/ άτομο

Rafting Ερύμανθος Γ - Ορ. Αρκαδία,, €55 ευρώ/ άτομο

Πληροφορίες/ επικοινωνία:

Trekking HellasLEAD ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Ε.(Trekking Hellas Αθηνών), τηλ. 210 3310323, Emai κρατήσεων: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., URL:www.trekking.gr/

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr