Skopelos Hiking Tours, από τα HOVOLO APARTMENTS

Στην πανέμορφη Σκόπελο μας οδηγεί η πυξίδα σε αυτό το αφιέρωμα. Αλλά όχι στις συνηθισμένες περιηγήσεις, γιατί το TravelPassion.gr πάντα ψάχνει να βρει τις πιο ιδιαίτερες προτάσεις για το ταξίδι σας. Έτσι, η γνωριμία μας με το νησί, θα γίνει μέσω πέντε πολύ διαφορετικών hiking tours, όπως μας τα προτείνει η κυρία Φωτεινή Διαμάντου, από τα Hovolo Apartments, Νέο Κλήμα Σκοπέλου. Άλλωστε δεν υπάρχει κανένας πιο ειδικός για να μας ξεναγήσει από έναν ντόπιο! Η κυρία Φωτεινή υπόσχεται να μας δείξει πλευρές του νησιού που θα μας ενθουσιάσουν!

Οι εκδρομές αναχωρούν από τα Hovolo appartments στο Νέο Κλήμα, περίπου 09.00 το πρωί, Μάιο, Ιούνιο και Σεπτέμβριο κυρίως, καθώς η πολλή ζέστη Ιουλίου - Αυγούστου δεν ενδείκνυται για αυτές τις διαδρομές (εκτός της περιήγησης στη Χώρα). Υπολογίστε περίπατο 4 ωρών περίπου, ενώ πάντα θα υπάρχει ξεναγός για να σας συνοδεύει.

Σκόπελος, Χώρα (Highlights Special, περίπου 4 ώρες)

Skopelos Hiking Tours, από τα HOVOLO APARTMENTSΦυσικά, το πετράδι στο στέμα του νησιού είναι η Χώρα της Σκοπέλου, η οποία με το Προεδρικό Διάταγμα 594 - 13/11/78, ανακηρύχθηκε ως Παραδοσιακός Οικισμός ιδιαίτερης ομορφιάς. Θα θαυμάσετε το Κάστρο (Βενετσιάνικο του 13ου αιώνα)  ανεβαίνοντας από τα σκαλιά της Παναγίας ή Παναγίτσας, ενώ στο δρόμο σας θα συναντήσετε περίπου 120 εκκλησιές, σχεδόν σε κάθε δρομάκι! Κάντε στάση για ένα καφέ ή... γλυκό (αβγάτο, χαμαλιά και ροζέδες), αλλά και για την γνωστή σκοπελίτικη τυρόπιτα. Η χώρα είναι μια "κούκλα"... λιθόστρωτα καλντερίμια και σοκάκια, πέτρινα σπίτια, ιδιωτικοί κήποι και μικρές πλατείες... Σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστη! Η Χώρα της Σκοπέλου βρίσκεται στη βορειοανατολική πλευρά του νησιού. Η πεζοπορική εκδρομή που προτείνουν τα Hovolo Apartments θα περιλαμβάνει τα αξιοθέατα σημεία της χώρας. Η αμφιθεατρική αρχιτεκτονική της Σκοπέλου και του λιμανιού της θα σας μείνουν αξέχαστα. Η εκδρομή της Σκοπέλου είναι μοναδική διότι βλέπετε τη Σκόπελο από μια διαφορετική άποψη, που συνήθως προσπερνιέται από τους επισκέπτες της. Θα επισκεφθούμε το αρχαίο κάστρο τη Σκοπέλου, το λαογραφικό μουσείο και το σπίτι του διάσημου συγγραφέα Παύλου Νιρβάνα. Θα περπατήσουμε στα μοναδικά πέτρινα μονοπάτια ως το εκκλησάκι της Παναγίτσας και θα θαυμάσουμε μια μοναδική θέα.

 Διαδρομή Περιπάτου: Σκόπελος Χώρα (2 1/2 χλμ. με τα πόδια)

 Περιγραφή Διαδρομής: Επαρχιακός Δρόμος, Πέτρινα μονοπάτια

 Βαθμός Δυσκολίας Διαδρομής: Εύκολη

 

Καστάνη (Παραλία Mamma Mia!) - Παραλία Μηλιάς μέσω μονοπατιού (περίπου 4 ώρες)

Skopelos Hiking Tours, από τα HOVOLO APARTMENTSΟι πιο γνωστές παραλίες του νησιού με λαμπερά βότσαλα και τιρκουάζ νερά. Η διαδρομή θα σας αναζωογονήσει, περπατώντας ανάμεσα στα πεύκα για την Καστάνη. Η Καστάνη είναι γνωστή παγκοσμίως γιατί εκεί γυρίστηκε μεγάλο μέρος της ταινίας Mamma Mia!Η Μηλιά είναι εξίσου όμορφη και διάσημη και σίγουρα θα σας μαγέψει ο συνδυασμός πεύκου και θάλασσας. Αυτές οι παραλίες θα σας μείνουν αξέχαστες για τα τιρκουάζ νερά, τα λαμπερά βότσαλα και το μοναδικό άγγιγμα του πεύκου δίπλα στη πετσέτα στη παραλία. Ένα μικρό νησί που το λένε Δασά, που φαίνεται και από τις δύο παραλίες θα κλέψει τη σκέψη σας. Αν σας αρέσει η φύση αυτό είναι το μέρος που πρέπει να βρεθείτε οπωσδήποτε!

 Διαδρομή Περιπάτου: Νεο Κλήμα - Καστάνη - Μηλιά

 Διάρκεια Διαδρομής /Απόσταση: 60 λεπτά με τα πόδια (4 χλμ.)

 Περιγραφή Διαδρομής: Επαρχιακός δρόμος, μονοπάτια, ανεβοκατεβάσμα

 Βαθμός Δυσκολίας Διαδρομής: Μέτριος

 

Οι λόφοι της Δέλφης

Skopelos Hiking Tours, από τα HOVOLO APARTMENTSΗ Δέλφη είναι το ψηλότερο βουνό του νησιού και η κορυφή της φτάνει τα 681 μέτρα. Περπατώντας στη Δέλφη, αναπνέοντας το οξυγόνο από τα πεύκα θα σας αναζωογονήσει. Ο ήχος από τα διάφορα πουλιά και η μοναδική θέα θα σας χαλαρώσει. Τα αγριολούλουδα θα σας εντυπωσιάσουν. Μη ξεχάσετε τα κιάλια σας, όπως επίσης να μαζέψετε ρίγανη από το βουνό. Περπατώντας στη Δέλφη είναι η πιο δύσκολη εκδρομή , αλλά θα σας ξεπληρώσει μόλις δείτε όλο το νησί στη κορυφή. Με 360 μοίρες στροφή γύρω από τον εαυτό σας θα μπορέσετε να δείτε και να φωτογραφήσετε τη Σκιάθο, την Εύβοια, το Πήλιο, τα πόδια της Χαλκιδικής και το βορειοανατολικό Αιγαίο. Δεν υπάρουν λέξεις να περιγράψεις τη θέα από τη κορυφή της Δέλφης. Τα αρχαία Σεντούκια (τάφοι γιγάντων) θα σας εντυπωσιάσουν.

 Διαδρομή Περιπάτου: Δέλφη – Αρχαία Σεντούκια- Κορυφή βουνού

 Διάρκεια Διαδρομής /Απόσταση: 3 ώρες με τα πόδια (7 χλμ.)

 Περιγραφή Διαδρομής: Απότομα και Βραχώδη, Λόφοι

 Βαθμός Δυσκολίας Διαδρομής: Εντατική



Άγιος Ιωάννης (Μονή) (περίπου 4 ώρες)

Skopelos Hiking Tours, από τα HOVOLO APARTMENTSΟ Άγιος Ιωάννης (Μονή) βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της Γλώσσας πάνω σε ένα κολοσιαίο βράχο που περιβάλλεται από θάλασσα. Θα ανέβουμε πάνω από 100 σκαλοπάτια για να φτάσουμε στο μοναστήρι με μια μοναδική θέα. Πρώτα θα πάμε στη Γλώσσα και από εκεί θα περπατήσουμε το μονοπάτι μέχρι το βράχο. Στο τέλος θα κολυμπήσουμε στα νερά της παραλίας που είναι γύρω από το βράχο. Η εκδρομή του Αγίου Ιωάννη είναι μοναδική για την εκλεκτή ομορφιά που προσφέρει η φύση, τη μοναδική θέα και τα αρώματα της φύσης. Η Μονή του Αγίου Ιωάννη είναι γνωστή παγκοσμίος για τη σκηνή του γάμου στη ταινία του Χόλυγουντ Mamma Mia!

 Διαδρομή Περιπάτου: Γλώσσα-Άγιος Ιωάννης, Άγιος Ιωάννης-Γλώσσα

 Διάρκεια Διαδρομής /Απόσταση: 60 λεπτά με τα πόδια (4,7 χλμ.)

 Περιγραφή Διαδρομής: Επαρχιακός δρόμος, ανεβοκατεβάσματα δρόμου

 Βαθμός Δυσκολίας Διαδρομής: μέτριος

 

Γλώσσα (Το μπαλκόνι του Αιγαίου) – Λιμάνι Λουτρακίου (περίπου 4 ώρες)

Skopelos Hiking Tours, από τα HOVOLO APARTMENTSΗ Γλώσσα βρίσκεται σε υψόμετρο 300 μέτρων στη δυτική πλευρά του νησιού. Εκεί μπορείτε να δείτε παραδοσιακά πέτρινα μονοπάτια και τη μοναδική αρχιτεκτονική των σπιτιών με τα μικρά μπαλκόνια. Η Γλώσσα δίκαια ονομάζεται το μπαλκόνι του Αιγαίου λόγω της απίστευτης θέας στο λιμάνι του Λουτρακίου, την Εύβοια, την Σκιάθο, το Πήλιο και το Αιγαίο πέλαγος.Θα περιηγηθούμε στα τοπικά αξιοθέατα, θα θαυμάσουμε τη μοναδική θέα και θα κατηφορήσουμε στα πέτρινα μονοπάτια (παλιός δρόμος) για το Λουτράκι. Εκεί θα δείτε την αρχαία Σεληνούντα (Αρχαία λουτρά) και πριν την αναχώρηση θα έχεται χρόνο για ούζο, μεζέ και σουβενίρ.

 Διαδρομή Περιπάτου: Γλώσσα – κατάβαση στο λουτράκι

 Διάρκεια Διαδρομής /Απόσταση: 21/2 ώρες με τα πόδια / 3 χμ

 Περιγραφή Διαδρομής: πέτρινα μονοπάτια, επαρχιακός δρόμος

 Βαθμός Δυσκολίας Διαδρομής: μέτριος


INFO

Skopelos Hiking Tours, από τα HOVOLO APARTMENTSΠληροφορίες για τις περιπατητικές διαδρομές, στα Hovolo Apartments, σε ένα γραφικό χωριό, λίγα μόλις βήματα από την παραλία, με θέα στο βουνό Δέλφι, τα πλούσια πεύκα & τα γαλαζοπράσινα νερά. Τηλ. επικοινωνίας για κρατήσεις, 24240 33151 & 24240 33152, www.hovoloapartments.gr


Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr