TREKKING HELLAS: Ανάβαση στον Όλυμπο, 4 Μέρες

Κάθε χρόνο χιλιάδες φυσιολάτρες επισκέπτονται τον Όλυμπο, για να θαυμάσουν από κοντά τη γοητεία της φύσης του και να χαρούν την περιήγηση στις πλαγιές του και την κατάκτηση των κορυφών του. Οργανωμένα ορεινά καταφύγια με ποικίλες ορειβατικές και αναρριχητικές διαδρομές βρίσκονται στην διάθεση των επισκεπτών που θέλουν να εξερευνήσουν τις ομορφιές του. Κλασσική αφετηρία αποτελεί η γραφική κωμόπολη του Λιτόχωρου στους ανατολικούς πρόποδες του βουνού, 100 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη, όπου στις αρχές κάθε καλοκαιριού καταλήγει ο Ορειβατικός Μαραθώνιος Ολύμπου. Ακολουθούμε τους έμπειρους και αποκλειστικούς συνεργάτες μας στην TREKKING HELLAS, σε μια τετραήμερη ανάβαση...

Ενδεικτικό Πρόγραμμα:

Ημέρα 1: Λιτόχωρο – Καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός» στα 2.100μ

Συνάντηση με τον Συνοδό στο Λιτόχωρο και μετάβαση οδικώς για τη θέση Πριόνια (1.100μ.) από όπου και θα ξεκινήσουμε την ανάβασή μας έως το καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός» στα 2.100μ.. Ξεκούραση και διανυκτέρευση. (http://www.mountolympus.gr/).

TREKKING HELLAS: Ανάβαση στον Όλυμπο, 4 Μέρες

Ημέρα 2: Ανάβαση στις Κορυφές – Καταφύγιο «Χρήστος Κάκκαλος» στα 2,700μ

Πρωινό στο μπαλκόνι του καταφυγίου με φανταστική θέα προς τις κορφές και τη θάλασσα. Νωρίς το πρωί θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία για τις κορυφές. Αναλόγως με την φυσική κατάσταση των συμμετεχόντων και τις καιρικές συνθήκες, έχουμε 2 επιλογές: Ανάβαση στις κορυφές «Σκάλα» (2.850μ.) και «Σκολιό» (2.911μ.), ή, εάν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες και δεν έχει χιόνι, ανάβαση στην κύρια κορυφή του Ολύμπου, το Μύτικα (2917μ.). Διανυκτέρευση και ξεκούραση στο καταφύγιο «Χρήστος Κάκκαλος» (http://www.olympus-climbing.gr). Επιστροφή στο καταφύγιο για ξεκούραση και κατάβαση στη θέση Πριόνια. Επιστροφή στο Λιτόχωρο. Αναχώρηση.

Ημέρα 3: Οροπέδιο των Μουσών - Καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός»

Σήμερα θα ακολουθήσουμε μία εύκολη διαδρομή που οδηγεί στην κορυφή του Προφήτη Ηλία (2803μ.), κοντά στο καταφύγιο «Χρήστος Κάκκαλος», απ' όπου θα απολαύσουμε τη μοναδική θέα. Στη συνέχεια θα κατέβουμε στο καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός», όπου θα διανυκτερεύσουμε.

TREKKING HELLAS: Ανάβαση στον Όλυμπο, 4 Μέρες

Ημέρα 4: Καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός» - Φαράγγι του Ενιπέα – Λιτόχωρο

Κατάβαση στο τελευταίο μέρος του επιβλητικού βουνού, στην κοιλάδα του Ενιπέα. Θα περπατήσουμε σε ένα ευρύχωρο μονοπάτι που καλύπτει μια απόσταση 7,5 χλμ.μέχρι το χωριό Λιτόχωρο. Ο Ενιπέας σχηματίζει στη θέση Πριόνια καταρράκτες. Οι κολυμπήθρες κατά μήκος του ποταμού είναι φυσικές πισίνες. Είναι ο μοναδικός ποταμός στον Όλυμπο που έχει σχεδόν συνεχή ροή και για να τον διασχίσει κανείς περνά πάνω από 7 ξύλινες γέφυρες. Το μονοπάτι καταλήγει στο Λιτόχωρο.

Τιμή κατ' άτομο: €250. Περιλαμβάνονται:

√ Συνοδός Βουνού για 4 ημέρες, Οδική μεταφορά (Λιτόχωρο - Πριόνια) √ Διαμονή στα καταφύγια (3 διανυκτερεύσεις) √ Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται:

Μεταφορές από και προς το Λιτόχωρο - Γεύματα - Ποτά, Νερό, αναψυκτικά, ροφήματα - Προσωπικά έξοδα - Ταξιδιωτική ασφάλιση - Οτιδήποτε δεν αναφέρεται παραπάνω

Τι πρέπει να έχετε μαζί σας:

TREKKING HELLAS: Ανάβαση στον Όλυμπο, 4 Μέρες

Παπούτσια για trekking (αθλητικά ή άλλα κατάλληλα για περπάτημα), παντελόνια, μπλούζες για το περπάτημα - τουλάχιστον μία με μακριά μανίκια και γιακά (για την αποφυγή εγκαυμάτων), Fleece, σακίδιο πλάτης (κατά προτίμηση αδιάβροχο) για προσωπικά αντικείμενα, αδιάβροχο και αντιανεμικό σακάκι, αντηλιακή, καπέλο, γυαλιά ηλίου, μπουκαλάκι νερού, φωτογραφική μηχανή (προαιρετικό), φακό κεφαλής (προαιρετικό), Ραβδιά περπατήματος (προαιρετικό), μικρό τσαντάκι πρώτων βοηθειών, υπνόσακο, νερό.

*Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα με τις ανάγκες και την φυσική κατάσταση του γκρουπ καθώς και τις καιρικές συνθήκες!

Ημερομηνίες:

26 – 29 Ιουνίου 2011, 24 – 27 Ιουλίου 2011, 28 – 31 Αυγούστου 2011, 18 – 21 Σεπτεμβρίου 2011

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

Dance Camp για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

LEAD ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Ε. (Trekking Hellas Αθηνών)

Τηλ: 210 3310323, Fax: 2103234548

Ταχυδρομική Διεύθυνση: Σαριπόλου 10, ΤΚ 10682 Αθήνα

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr