Πράσινο Κλειδί για Πράσινα Δωμάτια!

Το ξενοδοχείο Grande Bretagne αποδεικνύει διαρκώς το "πράσινο προφίλ" του, ενσωματώνοντας περιβαλλοντικές και βιώσιμες πρακτικές στην επιχειρηματική στρατηγική του, σύμφωνα με την περιβαλλοντική πολιτική της Starwood Hotels & Resorts. Μετά την επιβράβευση με το βραβείο «Green Key», ένα διεθνές οικολογικό πρόγραμμα ποιότητας για τον τουρισμό, διαμορφώνει και "πράσινα δωμάτια" στον τρίτο όροφο του ξενοδοχείου στην καρδιά του Συντάγματος!



Στην προσπάθεια μείωσης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των δραστηριοτήτων του, βελτιώνοντας και καινοτομώντας συνεχώς τις πρακτικές που αποβλέπουν στην διατήρηση των φυσικών πόρων, την ελαχιστοποίηση των αποβλήτων, την εξοικονόμηση ενέργειας κλπ. καθιερώνει τον τρίτο όροφο δωματίων ως τον "πράσινο όροφο"! Από τις 2 Νοεμβρίου, το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία έχει ορίσει όλα τα δωμάτια στον 3ο όροφο ως «Green Rooms». Οι βελτιώσεις που έγιναν σε αυτά τα δωμάτια περιλαμβάνουν:

• BeeKind είδη προσωπικής φροντίδας, της Gilchrist & Soames. Αυτά τα μοναδικά προϊόντα συνδυάζουν την περιβαλλοντική ευθύνη και την προσωπική πολυτέλεια με το χάρτινο μπουκάλι τους, που μειώνει το βάρος της συσκευασίας κατά 59% και τον όγκο των απορριμμάτων κατά 92%. Η συλλογή BeeKind δεν περιέχει τα χημικά parabens και φθαλικούς εστέρες, παράγωγα πετρελαίου, ορυκτέλαιο, ουρία, DEA, TEA ή προπυλενογλυκόλη. Αντ 'αυτού, περιέχει 'food-grade', φυσικά παραγόμενη γλυκερίνη USP, και φυσικά συστατικά όπως μέλι, φυτό brassica, σόγια και βαμβακέλαιο. Η συλλογή δεν περιέχει επίσης τεχνητές χρωστικές ουσίες και βαφές. Τα είδη προσωπικής φροντίδας BeeKind υποστηρίζουν τις μη βίαιες παρασκευαστικές πρακτικές, διασφαλίζοντας ότι τα προϊόντα δεν έχουν δοκιμαστεί σε ζώα. Επίσης ένα μέρος των καθαρών κερδών των εν λόγω προϊόντων στηρίζουν την έρευνα του μελιού και της βιώσιμης επικονίασης.

• Δύο κάδοι ανακύκλωσης σε κάθε δωμάτιο, για γυαλί/αλουμίνιο και χαρτί. Αυτό προστίθεται στο ισχύον πρόγραμμα ανακύκλωσης του ξενοδοχείου, το οποίο είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην Αθήνα και ανακυκλώνει ήδη μαγειρικό λάδι, κερί, toner, μπαταρίες, πλαστικό και λαμπτήρες.

• PURE rooms: Στον 3ο όροφο του ξενοδοχείου προσφέρονται επίσης τέσσερα 'PURE rooms', με αριθμούς δωματίων 306, 328, 330 και 332. Τα δωμάτια αυτά καθαρίζονται με μια διαδικασία τελευταίας τεχνολογίας που καθαρίζει τον αέρα και τις επιφάνειες, προσφέροντας ένα μοναδικό περιβάλλον. Η διαδικασία περιλαμβάνει την απολύμανση των μονάδων αέρος, καθαρισμό των μαλακών επιφανειών με ένα ειδικό διάλυμα που απομακρύνει βρωμιά, βακτήρια, μύκητες και άλλες ουσίες που προκαλούν αλλεργία. Επιπλέον, με το 'high ozone shock treatment' αφαιρούνται μυρωδιές και ο αέρας μένει φρέσκος και καθαρός, ενώ εφαρμόζεται το 'PURE Shield' στο δωμάτιο καθιστώντας αδύνατο για τα βακτήρια να αναπτυχθούν. Τέλος, αντιαλλεργικά καλύμματα κρεβατιών προστατεύουν από τα ακάρεα σκόνης και άλλα αλλεργιογόνα.

Τον Απρίλιο 2010, το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία έλαβε το βραβείο «Green Key», ένα διεθνές οικολογικό πρόγραμμα ποιότητας για τον τουρισμό, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι το ξενοδοχείο συμβάλλει ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος, αναζητώντας συνεχώς τρόπους βελτίωσης και καινοτομίας.

Το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, ιδιοκτησία της Εταιρείας Ελληνικών Ξενοδοχείων ΛΑΜΨΑ Α.Ε., διοικείται από την Starwood Hotels & Resorts Worldwide Inc., μια από τις κορυφαίες εταιρείες ξενοδοχείων και τουρισμού στον κόσμο, με 1.000 ξενοδοχεία σε περίπου 100 χώρες και 145.000 εργαζόμενους στα ξενοδοχεία της ιδιοκτησίας ή της διαχείρισής της. Με γνωστές αλυσίδες στην ιδιοκτησία της όπως οι The Luxury Collection®, St. Regis®, Sheraton®, Westin®, Four Points® by Sheraton, και W®, Le Méridien®, την πρόσφατη AloftSM και τη Starwood Vacation Ownership. Inc, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες υψηλής ποιότητας χρονομεριστικών διακοπών, η Starwood αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρείες διαχείρισης και franchise ξενοδοχείων και τουριστικών θέρετρων.

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr