• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15

Στη Νάξο που αγαπήσαμε...

img_5096«Ντόνααααααατς, Φρες Ντόναααατς».... ακούω τη γνώριμη, τραγουδιστή φωνή να διαλαλεί, καθώς λιάζομαι στον Άγιο Προκόπιο, την αγαπημένη μου παραλία και μια από τις ομορφότερες της Ελλάδας. Αυτή η φωνή ίσως είναι και το μόνο που φαίνεται να μην έχει αλλάξει στο νησί, πέντε χρόνια μετά την τελευταία μου επίσκεψη σε αυτό. Ο Mr-Donuts-Fresh-Donuts αλωνίζει ακόμη την παραλία του Αγίου Προκόπη όλη μέρα, κάθε μέρα, δεκάδες φορές, για χρόνια τώρα. Δεν υπάρχει ένας που να μην τον έχει ακούσει ή να μην έχει δοκιμάσει τα ομολογουμένως φρεσκότατα ντόνατ...

img_5030Οι παλιοί επισκέπτες της Νάξου- μια εκ των οποίων είμαι και εγώ- σίγουρα εντυπωσιάζονται από την μεγάλη ανάπτυξη και την αλλαγή που έχει επέλθει στο νησί. Πριν από μερικά χρόνια, η παραλία του Προκόπη, ήταν μια μακριά, δύο χιλιομέτρων λευκή αμμουδιά, με άμμο σα ρύζι και γαλαζοπράσινα βαθιά νερά. Τι βλέπεις σήμερα; Δάση από ομπρέλες, χιλιάδες ξαπλώστρες σε όλο το μήκος, με ένα μικρό ελεύθερο κομμάτι να παραμένει στην παρθενική του μορφή. Εκεί, πέρα από τα μηχανάκια της θάλασσας, τα ποδήλατα νερού με τις τσουλήθρες, τη μπανάνα και τα θαλάσσια σπορ, συναντάς τους γνήσιους λάτρεις της αυθεντική ςεικόνας του τόπου, που θα ήθελαν με ένα μαγικό τρόπο να σβήσουν μια μια τις ακαλαίσθητες ομπρέλες που κρύβουν την φυσική ομορφιά της παραλίας και κάνουν την περιοχή σχεδόν αποπνικτική. Εδώ βρίσκονται και οι γυμνιστές, που επιμένουν να διεκδικούν 5-10 μέτρα της αμμουδιάς που ανέκαθεν τους ανήκαν. Απλά σήμερα, είναι πολύ λιγότεροι...

img_5031Η βόλτα μου στην παραλία του Αγ. Προκόπη μου έδωσε την πρώτη εικόνα των αλλαγών που έχουν επέλθει στο νησί. Ένα δεύτερο -"πολιτισμικό" να το πω;- σοκ, ήταν το βράδυ, στην Πλάκα, όπου τα νυχτερινά κέντρα το ένα μετά το άλλο, έχουν καταλάβει σχεδόν όλη την παράκτια περιοχή στα αριστερά του χωματερού δρόμου. Εστιατόρια, καφετέριες, βάφλες, ξανά εστιατόρια, μπαρ, και πάει λέγοντας... Από τη μια, αποδεικνύουν ότι ναι, υπάρχει ζήτηση και ο κόσμος γεμίζει όλα τα μαγαζιά, χωρίς τα αυτιά του να αντιδρούν στις διαφορετικές μουσικές επιλογές ανά κατάστημα, που δημιουργούν ένα συνονθύλευμα από ακούσματα. Από την άλλη, ίσως να μπορούσαν να είναι πιο καλαίσθητα και πιο διακριτικά, για να απολαμβάνει κανείς και την ομορφιά της περιοχής. Γιατί η Πλάκα είναι μια παραλία χιλιόμετρα των χιλιομέτρων, με αμμόλοφους και αρμυρίκια μέχρι το κύμα. Κάμπινγκ, νεαρόκοσμος, ελάχιστοι γυμνιστές εδώ κι εκεί και φυσικά... ομπρέλες! κι εδώ, κι εκεί και παραπέρα... Κουτσομπολιά των ντόπιων θέλουν το δήμο να έχει κόψει σε «νοητές φέτες» την ακτή και να ενοικιάζει στους μαγαζάτορες την εκμετάλλευση των ομπρέλων, προς €3.000 τη σεζόν. Υπάρχουν και κάποιοι που δήλωσαν ότι δεν θέλουν οι ομπρέλες κρύβουν την υπέροχη θέα... αλλά υπέκυψαν, γιατί αν δεν τις νοίκιαζαν αυτοί, θα τις νοίκιαζαν άλλοι...

img_5041Σίγουρα η παραλία του Αγίου Προκόπη είναι από τα must της διαδρομής στη Νάξο (πολλέεεες ξαπλώστρες προς €8/ δύο ξαπλώστρες και ομπρέλα, πολλέεες οικογένειες, πολλάαααα κουβαδάκια). Αλλά και της Αγίας Άννας, πιο κάτω. Όμως, αν θες πραγματικά να κοιμηθείς κάτω από αρμυρίκια, να δεις κέδρους να φτάνουν λίγα μέτρα από τα κύματα, να απολαύσεις την ησυχία του τόπου αλλά και την ομορφιά για την οποία η Νάξος διακρίνεται, θα πρέπει να κατευθυνθείς προς πιο απομακρυσμένες παραλίες, όπως τον Ορκό, την Παρθένο, τη Μικρή Βίγλα (ιδανική για kitesurfing), το Καστράκι, το Αλυκό και το Πυργάκι, αμμουδιές, εκτενείς, μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι. Οι σερφίστες απλώνουν τις ιστιοσανίδες τους προσεκτικά στην άμμο και περιμένουν τον αέρα, να τους δώσει το έναυσμα που επιζητούν για να απολαύσουν τα άλματα στην υπέροχη αυτή θάλασσα.

Συνεχίζουμε, ακόμη πιο πέρα, στη Γλυφάδα. Πάλι χωρίς ομπρέλες (τι χαρά!) αλλά με τη γαλήνη που σπάει από το θρόισμα των φύλλων και τον παφλασμό των κυμάτων. Αράξτε εκεί, πάρτε και μια ομπρέλα ή μια μικρή τέντα και χαρείτε βουτιές... Όταν έρθει η ώρα για το φαγητό, η επιλογή είναι μία, πιστέψτε με, η καλύτερη. «Glyfada Restaurant» και η Μαρουσώ, η νεαρή ιδιοκτήτρια και μητέρα διδύμων, έχει αναλάβει με τον άντρα της να ταΐζει τους πεινασμένους της περιοχής. Υπέροχα πικάντικα κεφτεδάκια, εξαιρετική κολοκυθόπιτα, για να μη μιλήσουμε για το μοσχαράκι με τις λεμονάτες πατάτες. Κρύα μπύρα, φρέσκιες πατάτες Νάξου (τι άλλο) και για επιδόρπιο, γλυκό κουταλιού κυδώνι. Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο; «Δύσκολη η χρονιά», εξηγεί η Μαρουσώ, «φαίνεται ότι φέτος οι Έλληνες θα δυσκολευτούν πολύ να κάνουν διακοπές». Οι επενδύσεις μεγάλες, τα όνειρα πολλά για το μέλλον και την οικογένεια. «Για να έχουν κάτι τα παιδιά», εξηγεί η Μαρουσώ, που παλεύει με δύσκολους αλλά και περίεργους πελάτες, που όμως πάντα στο τέλος φεύγουν χαμογελαστοί... «Κάποτε, 14 πλοία έφταναν στο νησί. Τελευταία, μόλις 4 συμβατικά πλοία συνδέουν τη Νάξο με τους μελλοντικούς επισκέπτες της. Αυτό είναι και το παράπονονό μας, που έχουμε επενδύσει πάρα πολλά χρήματα για την αξιοποίηση του τόπου». Ας ελπίσουμε ότι οι φωνές τους θα εισακουστούν...

img_5087Φυσικά, πέρα από τις δεκάδες παραλίες που θα βρείτε στο δρόμο σας, η ενδοχώρα είναι εκείνη που θα σας δώσει σαφέστερη εικόνα του νησιού. Η Μικρή και Μεγάλη Ποταμιά, η Απείρανθος ή αλλιώς «το Μαρμάρινο Χωριό», το Φιλώτι, οι Εγγαρές, οι Μέλανες, με τους πύργους του Φραγκόπουλου και του Μαυρογένη, καθώς και τη θερινή κατοικία του Μάρκου Σανούδου. Ένα από τα πολύ όμορφα και άρτι ανακαινισμένα χωριά είναι το Χαλκί, λίγα χιλιόμετρα από τη Χώρα. Εδώ παρκάρεις στον περίβολο του σχολείου και συνεχίζεις με τα πόδια. Μια σταλιά είναι τα δρομάκια και ο περίπατος αλλά μπορείς να καθίσεις σε ένα από τα καφέ στο πλακόστρωτο σοκάκι. Ηρεμία, γκαλερί τέχνης και υπέροχος καφές στη χόβολη. Στο Χαλκί σώζονται πολλά παλιά αρχοντικά σπίτια τα οποία μαρτυρούν την οικονομική ευρωστία που γνώρισε το χωριό σε παλαιότερες εποχές, αλλά και οι ενετικοί πύργοι του Γκρατσία και του Μπαρότση.

img_5015Φυσικά, δεν θα πρέπει να φύγετε χωρίς να επισκεφτείτε τα αρχαία της Νάξου, που δεν είναι και λίγα. Οι μαγικοί αρχαιολογικοί χώροι, όπως το ιερό του Διονύσου στα Ύρια, στη θέση Λειβάδι, που θεωρείται το επίσημο ιερό του αστικού κέντρου του νησιού κατά την Αρχαϊκή περίοδο αλλά και το αγροτικό θρησκευτικό κέντρο με το Ναό της Δήμητρας, στο Γύρουλα (Σαγκρί).

Η αποθέωση της γνωριμία με τη Νάξο είναι η βόλτα στο Κάστρο, που έχτισε ο Μάρκος Σανούδος στην κορυφή του λόφου της πόλης και σήμερα περιλαμβάνει έναν από τους δώδεκα παλιούς οχυρωματικούς πύργους, τον Πύργο των Κρίσπι (σήμερα Πύργος Γλέζου), τις παλιές πύλες του Κάστρου, την Τρανή Πόρτα και την Παραπόρτα, καθώς και την πρώην Εμπορική Σχολή των Ιησουιτών, όπου φοίτησε ο Ν. Καζαντζάκης το δαιδαλώδες κτηριακό συγκρότημα της Σχολής και Μονής των Ουρσουλίνων, την Καθολική Αρχιεπισκοπή και Μητρόπολη, τη Μονή Φραγκισκανών και τον Πύργο του Σανούδου, όπου πιθανώς κατοικούσε ο ομώνυμος δούκας του Αιγαίου. Ανεβείτε μέχρι ψηλά στην Καθολική Εκκλησία, τη Σχολή των Ουρσουλινών και το Μουσείο. img_5062Κάθε στενό και μια αποκάλυψη, χαμηλές ή ψηλότερες στοές, υπέροχα ανακαινισμένα μπαράκια και γκαλερί, αρχοντόσπιτα και χώροι υπαίθριων συναυλιών, πάμπολλες ταβέρνες και όλες γραφικότατες. Κρυφοκοιτάξτε μέσα στα σπίτια. Πολλά είναι εξαιρετικά ανακαινισμένα και αποπνέουν μια γαλήνια αριστοκρατικότητα. 

10 πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε:

1) Αγοράστε παραδοσιακά προϊόντα της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, στη Χώρα. Θα βρείτε τοπικά τυριά (αρσενικό, θηλυκοτύρι, αφρομυζήθρα, γραβιέρα), βουνίσιο μέλι, κρασί, αρτοποιήματα, λικέρ κίτρο και Ναξιώτικες λιχουδιές. (http://www.easnaxos.com/)

2) Να αγοράσετε κίτρο σε γλυκό κουταλιού ή σε ποτό. Για παραδοσιακά ποτά και γλυκά κουταλιού (κεράσι, κίτρο, νεραντζάκι) θα πάτε στου Προμπονά, από το 1915, ανοικτό κάθε μέρα μέχρι τις 1 τα ξημερώματα. Είναι λίγο πριν το λιμάνι, επί του παραλιακού πεζόδρομου.

img_50903) Να φάτε καλά. Και θα φάτε, πιστέψτε μας, δεν χρειάζεται να ψάξετε πολύ το καλό φαγητό. Υπέροχες πατάτες, ξυνομυζήθρα, εξαιρετικό κρέας, όλα ντόπια, αφού η Νάξος ήταν και είναι από τα ευφορότερα νησιά των Κυκλάδων. Από τα ωραιότερα γεύματα στο νησί, θα το κάνετε στην «Αξιώτισσα», στο δρόμο προς τη Μικρή Βίγλα, ενώ για καλό κρέας, κοντοσούβλι, μπριζόλες και μπιφτέκια στο «Βλάχο», στο χωριό Γλινάδο, και για κόκορα κρασάτο, στις Μέλανες.

4) Να πιείτε ή να απολαύσετε το πρωινό σας και ένα φρέσκο χυμό στον «Flisvo», στην παραλία του Αγίου Γεωργίου. Το βράδυ, το μπαράκι προσφέρεται για ένα ποτό, με θέα το νυχτερινά φωτισμένο κόλπο.

5) Η Αγία Άννα συγκεντρώνει τη νυχτερινή ζωή, στο πολύ glamorous «Island», διακοσμημένο με λευκές και ασημί λεπτομέρειες. Η μουσική '80s, ο κόσμος μοντέρνος, μαυρισμένος και με κέφι για χορό. Αλλά και απλά να καθίσετε για να χαλαρώσετε στους αναπαυτικούς καναπέδες η θέα προς τη γαλήνια θάλασσα και η μουσική σε απογειώνουν.

img_51096) Γυρνώντας από το μπάνιο, καθυστερήστε να πάτε στο ξενοδοχείο. Ανεβείτε στην Πορτάρα, στο νησάκι Παλάτια, όχι μόνο για να ανασάνετε το οξυγόνο και τη θαλασσινή αύρα αλλά και να φωτογραφήσετε το υπέροχο μαρμάρινο αρχαιολογικό μνημείο και τον αρχαιολογικό χώρο της Γκρόττας, με θέα το απέραντο γαλάζιο. Από τη μια, το βαθύ μπλε της θάλασσας και ο ήλιος να χάνεται πίσω από τα κύματα και από την άλλη η Χώρα, το Κάστρο και το σούρουπο που πέφτει πάνω από την πόλη.

7) Μπορείτε άνετα να κάνετε μια ημερήσια εκδρομή μέχρι την Πάρο. Η Νάξος αποτελεί την ιδανική βάση για εξόρμηση σε όλες τις γύρω Κυκλάδες. Κουφονήσια, Αμοργό, Σαντορίνη, Πάρος, Ίος, όλα είναι κοντά και με άμεσες συνδέσεις, ενώ υπάρχει ημερήσια κρουαζιέρα Ηρακλειά- Κουφονήσια. (Πληροφορίες: http://www.naxostours.net)

8) Για ελληνική μουσική μέσα στα στενά, η Χώρα και το «Flamingo», το κουτούκι του Γιώργου, αντηχεί με νησιώτικα και χαρακτηρίζεται από τσακίρ κέφι. Είναι όμως μικρός χώρος και θα συναντήσετε σίγουρα πολυκοσμία. Μέχρι αργά το βράδυ (ή νωρίς το πρωί, αν προτιμάτε)...

9) Στην πρώτη επίσκεψη στο νησί, καλό θα είναι να νοικιάσετε αυτοκίνητο, για να έχετε την άνεσή σας, αν και οι συγκοινωνίες είναι αρκετά τακτικές με τα τοπικά λεωφορεία. Επίσης, αναφορικά με τη διαμονή, υπάρχουν δύο επιλογές. img_5110Η μία είναι να μείνετε εντός Χώρας, για να έχετε τη βραδυνή ζωή κοντά σας. Απέναντι από τη Μητρόπολη, μια οικονομική λύση δίνει το ξενοδοχείο ΑΝΝΑ. Αναζητήστε την κυρία Ελένη, που θα σας κερδίσει με τη φιλοξενία της (Hotel Αnna, τηλ. +30 22850 22475, 25213, Femail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).Επίσης, δημοφιλή είναι και τα ξενοδοχεία στον Άγιο Γεώργιο με τη μικρή παραλία, από την πίσω πλευρά της Χώρας. Αν πάλι έχετε αυτοκίνητο, προτιμήστε τα ενοικιαζόμενα ή ξενοδοχεία στη Στελίδα, τον Άγιο Προκόπιο ή την Αγία Άννα (πολυκοσμία). Πιο κάτω, πολλοί ντόπιοι έχουν επενδύσει σε εξαιρετικά στούντιο, στη Μικρή Βίγλα, τη Γλυφάδα, που μπορεί να είναι πιο απομονωμένα από την κίνηση αλλά είναι πάνω στο κύμα. Γαλήνη παντού, ένας ουρανός έναστρος, απόλυτη ηρεμία. Αν αυτό ζητάτε για τις διακοπές σας, τότε αυτή θα πρέπει να είναι και η επιλογή σας. (Πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου, http://www.naxos-hotels.com)

10) το καλό! Να μείνετε μέχρι αργά στην παραλία, την ώρα που τα αστέρια πλημμυρίζουν τον ουρανό, το φεγγάρι κάνει τη διαδρομή του μέχρι τη δύση του και σίγουρα θα μετρήσετε πολλά από αυτά να πέφτουν. Δεκάδες πεφταστέρια, δεκάδες ευχές. Η δική μου... μακάρι να πάγωνε ο χρόνος πριν μερικά χρόνια, στην απλούστερη, αγνότερη, πιο παρθένα εικόνα της αγαπημένης Νάξου...

Ιnfo box

Flisvos Sport Club: Στο τέλος της παραλίας του Αγίου Γεωργίου, πάνω στην άμμο, προσφέρει καφέ, χυμούς, σνακ, ελαφρύ φαγητό, ποτό και κοκτέιλ, με ευχάριστους ήχους lounge μουσικής. Κέντρο για αθλητικές δραστηριότητες (surfing, beach volley, ποδηλασία) και πολλά ακόμη... Ανοιχτά από Απρίλη μέχρι Οκτώβρη, από τις 9 το πρωί ως τη 1 το βράδυ. Τιμή ποτού: 4.50 €. Τηλ.: 22850 24308.

Glyfada Restaurant: Στην ομώνυμη παραλία Γλυφάδα, κειτουργεί εδώ και 10 χρόνια παραδοσιακή ταβέρνα στην οποία χρησιμοποιούνται πάντα φρέσκα ναξιακά προϊόντα, ιδίας παραγωγής. Τηλ. 22850 75467. Εδώ μπορείτε να μείνετε σε στούντιο κτισμένα σύμφωνα με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του νησιού. 

El Mirador: Στο αυθεντικό Μεξικάνικο restaurant - bar και σε όμορφο μπαλκόνι δίπλα στη θάλασσα, απολαύστε τη διάσημη μαργαρίτα και παραδοσιακές γεύσεις από τη Μεξικάνα σεφ. Ενδεικτική τιμή γεύματος: 10 - 20 €. Τηλ.: 22850 22655.

Rellax: Δοκιμάστε pizza και γεύσεις από την ιταλική κουζίνα, σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον, στο δρόμο προς την Πορτάρα. Ιδανικός χώρος για να απολαύσετε ένα μαγευτικό δειλινό. Ενδεικτική τιμή γεύματος: 8 - 10 €. Τηλ.: 22850 24386.

Τυπογραφείο: Στην παλιά πόλη, στην περιοχή του Κάστρου, κοντά στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, στο χώρο που εκδόθηκε η «Φωνή της Νάξου», η πρώτη εφημερίδα του νησιού, δημιουργήθηκε το cafe - εστιατόριο «Τυπογραφείο», που προσφέρει πρωτότυπες παραδοσιακές ελληνικές και μεσογειακές γεύσεις. Τηλ.: 22850 22375.

Island (Αγία Άννα): Clubbing με τη νεολαία, αλλά και με επώνυμες παρουσίες, από το χώρο της μόδας και τον καλλιτεχνικό κόσμο. Τηλ. 22850 41896.

Bikini: Το γνωστό στέκι για κρέπες, καφέ, ποτό τώρα και για μικρά snacks και μακαρονάδες. Τιμή ποτού: 4 €. Τηλ: 22850 24701.

Ocean Dance: Παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο παιχνίδι της νύχτας και η φήμη του έχει ξεπεράσει τα όρια της Νάξου. Χορευτική μουσική από ενημερωμένους D. J., έμπειροι barmen που ξέρουν να επικοινωνούν με τον κόσμο και οι πιο κεφάτες φατσούλες της πόλης. Βραδιές με μουσικά αφιερώματα και after hour με guest D.J. Τιμή ποτού: 6 €. Τηλ: 22850 26766.

Κείμενο/ φωτογραφίες: Ειρήνη Σδράκα

Top Shopping Spots

Η Black Friday week έρχεται στο GLAMI.gr

Η Black Friday week έρχεται στο GLAMI.gr

Για τη φετινή Black Friday εβδομάδα που αναμένεται να ξεκινήσει ήδη από τις...

Black Fri...date στο Athens Metro Mall

Black Fri...date στο Athens Metro Mall

Από αυτό το ραντεβού δεν θα λείπει κανείς! Το ATHENS METRO MALL σας...

Αεροπορικά Νέα

Air Arabia: Νέα σύνδεση Αθήνας - Sharjah από 28 Ιουνίου 2024

Air Arabia: Νέα σύνδεση Αθήνας - Sharjah από 28 Ιουνίου 2024

Η Air Arabia, η πρώτη και μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους στη Μ. Ανατολή...

Hotel Promotions

Kαλωρίζουμε το ΜΑΝΝΑ, το νέο κόσμημα της Αρκαδίας!

Kαλωρίζουμε το ΜΑΝΝΑ, το νέο κόσμημα της Αρκαδίας!

To πολύ-αναμενόμενο νέο ΜΑΝΝΑ στην Αρκαδία, έχει μόλις ανοίξει τις πύλες του στο κοινό!...

Eco Travel

Εναλλακτικές εξορμήσεις στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας

Εναλλακτικές εξορμήσεις στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας

Τα υψίπεδα της Τουρκίας στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας προσφέρουν πολλές εναλλακτικές για εξορμήσεις σε όσους επιζητούν να αποδράσουν από τη φασαρία και τους έντονους ρυθμούς των πόλεων. Τα οροπέδια...

Γνωριμία με τα εκθαμβωτικά Πριγκιποννήσια

Γνωριμία με τα εκθαμβωτικά Πριγκιποννήσια

Νότια της Κωνσταντινούπολης, στη Θάλασσα του Μαρμαρά, τα Πριγκιποννήσια δημιουργούν ένα εντυπωσιακό σκηνικό, με εκθαμβωτικές παραλίες, όμορφους δρόμους και αρχιτεκτονική χαρίζοντας στους επισκέπτες μια ευχάριστη αύρα που αναδύει αρώματα λουλουδιών!...

Vip Travel

Enjoy the BILL&COO Way of Life, στη Μύκονο!

Enjoy the BILL&COO Way of Life, στη Μύκονο!

Λιτή αισθητική, στοιχεία πολυτέλειας, προσήλωση στη λεπτομέρεια, συνθήκες...

Η Costa Navarino υποδέχεται το 2ο Aegean Messinia Pro-Am 2023

Η Costa Navarino υποδέχεται το 2ο Aegean Messinia Pro-Am 2023

Η Costa Navarino υποδέχεται για 2η χρονιά το...

Grecotel Costa Botanica, το νέο κόσμημα της Κέρκυρας

Grecotel Costa Botanica, το νέο κόσμημα της Κέρκυρας

Ενισχύει την παρουσία του στην Κέρκυρα ο Όμιλος...

Divani Apollon Palace & Thalasso: μια όαση στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Divani Apollon Palace & Thalasso: μια όαση στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Το καλοκαίρι έφτασε, οι ημέρες μεγάλωσαν και για...

Love is in the Air! Οι καλύτερες προτάσεις για ταξίδι!

Love is in the Air! Οι καλύτερες προτάσεις για ταξίδι!

To ταξίδι είναι ΕΡΩΤΑΣ και ο έρωτας χρειάζεται...

9 + 1 λόγοι για να επισκεφτείς τη Θεσσαλονίκη τον Σεπτέμβριο!

9 + 1 λόγοι για να επισκεφτείς τη Θεσσαλονίκη τον Σεπτέμβριο!

Θεσσαλονίκη, η Νύμφη του Θερμαϊκού έχει την τιμητική...

Η SCOOT μας ταξιδεύει στο καλοκαίρι!

Η SCOOT μας ταξιδεύει στο καλοκαίρι!

Οι γιορτές πλησιάζουν, ο χειμώνας «δείχνει όλο και...

Απόδραση στο Σίδνεϋ με τα φτερά της SCOOT!

Απόδραση στο Σίδνεϋ με τα φτερά της SCOOT!

Αφήνοντας πίσω το χειμερινό τοπίο της Ελλάδας, η...

World Cruising

Allure of the Seas: Πέρα από κάθε φαντασία

Allure of the Seas: Πέρα από κάθε φαντασία

Το ολοκαίνουργιο, ονειρικό Allure of the Seas της Roya...

Ανταποκριθείτε στο προκλητικό κάλεσμα της θάλασσας

Ανταποκριθείτε στο προκλητικό κάλεσμα της θάλασσας

Η Royal Caribbean International παρουσίασε πρόσφατα γι...

Κρουαζιέρα Αδριατική & Αιγαίο από Πειραιά

Κρουαζιέρα Αδριατική & Αιγαίο από Πειραιά

Πορτοκαλί έχουν το χρώμα των διακοπών σας φέτος το καλ...

Με το Oasis of the Seas μια ανεπανάληπτη εμπειρία ζωής

Με το Oasis of the Seas μια ανεπανάληπτη εμπειρία ζωής

To μεγαλύτερο και πλέον καινοτόμο κρουαζιερόπλοιο στον...

Κρουαζιέρες από Πειραιά με τη Holland America Line

Κρουαζιέρες από Πειραιά με τη Holland America Line

Για πρώτη φορά δεκάδες δρομολόγια με επιβίβαση και α...

Οργανωμένες κρουαζιέρες για το καλοκαίρι, από την Orange Cruises

Οργανωμένες κρουαζιέρες για το καλοκαίρι, από την Orange Cruises

Συνεχίζοντας για μια ακόμη χρονιά τις εξαιρετικά επιτυ...

Costa Diadema: η «Βασίλισσα της Μεσογείου»

Costa Diadema: η «Βασίλισσα της Μεσογείου»

H «Βασίλισσα της Μεσογείου» και «στέμμα» του στόλου τη...

Πολυτελείς κρουαζιέρες με το Costa Mediterranea

Πολυτελείς κρουαζιέρες με το Costa Mediterranea

Η Orange Cruises Hellas, αποκλειστικός αντιπρόσωπος τη...

Carnival Vista: η νέα πρόταση της Orange Cruises

Carnival Vista: η νέα πρόταση της Orange Cruises

Πέφτεις για ύπνο το βράδυ γεμάτος όμορφες εικόνες από ...

Το Ovasion of the Seas κατακτά τους ωκεανούς!

Το Ovasion of the Seas κατακτά τους ωκεανούς!

Ένα ολοκαίνουριο, μοντέρνο και από τα μεγαλύτερα κρουα...

Celestyal Cruises: “Best Value Cruise Line of 2016”

Celestyal Cruises: “Best Value Cruise Line of 2016”

Διατηρώντας τη φήμη της ότι παρέχει αυθεντικές εμπειρί...

Οργανωμένες κρουαζιέρες με Έλληνα σύνοδο

Οργανωμένες κρουαζιέρες με Έλληνα σύνοδο

Κρουαζιέρες σε Μεσόγειο, Νότιο Αμερική Κανάλι Πανα...

Πασχαλινή κρουαζιέρα με το Celestyal Majesty!

Πασχαλινή κρουαζιέρα με το Celestyal Majesty!

Ετοιμαστείτε για το ομορφότερο Πάσχα της ζωής σας, επι...

Μη χάσετε αυτή την προσφορά!

Μη χάσετε αυτή την προσφορά!

Μια υπέροχη κρουαζιέρα αναχωρεί από το Ηράκλειο της Κρ...

Windstar Cruises: exclusive κρουαζιέρες από Πειραιά

Windstar Cruises: exclusive κρουαζιέρες από Πειραιά

Με αναλογία επιβατών- προσωπικού 2:1, απόλυτα εξατομικ...

MSC Cruises Surprise: Dine & Drink δωρεάν!

MSC Cruises Surprise: Dine & Drink δωρεάν!

Η ΜSC Cruises είναι αναμφισβήτητα μια κορυφαία εταιρία...

Deluxe Happy New Year με το Costa Smeralda!

Deluxe Happy New Year με το Costa Smeralda!

Yποδεχόμαστε το νέο χρόνο ταξιδεύοντας με τη βασίλισσα...

Το allCruises.gr αλλάζει τα δεδομένα στην ελληνική αγορά κρουαζιέρας

Το allCruises.gr αλλάζει τα δεδομένα στην ελληνική αγορά κρουαζιέρας

Oι μεγαλύτερες εταιρείες κρουαζιέρας στον κόσμο επιλέγ...

Costa Venezia… Διαπλέοντας το Αιγαίο με ιταλικό «αέρα»!

Costa Venezia… Διαπλέοντας το Αιγαίο με ιταλικό «αέρα»!

Το πρόσφατο απόκτημα της Costa Cruises, το πολυτελές C...

Με την allCruises.gr σε συναρπαστικές κρουαζιέρες στη Μεσόγειο!

Με την allCruises.gr σε συναρπαστικές κρουαζιέρες στη Μεσόγειο!

Όποιος δεν έχει κάνει μια κρουαζιέρα στη ζωή του ίσως ...

Το ΠΡΕΒΕΛΗΣ της ANEK LINES σε Κυκλάδες & Δωδεκάνησα

Το ΠΡΕΒΕΛΗΣ της ANEK LINES σε Κυκλάδες & Δωδεκάνησα

Το δημοφιλές ΕΓ/ΟΓ “ΠΡΕΒΕΛΗΣ” της ΑΝΕΚ LINES, ξεκινάει...

Με το Costa Deliziosa οι διακοπές συνεχίζονται !!!!

Με το Costa Deliziosa οι διακοπές συνεχίζονται !!!!

Aν νομίζετε ότι το καλοκαίρι τελείωσε, τότε καιρός είν...

Η allCruises.gr στο μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου

Η allCruises.gr στο μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου

Το συναρπαστικό μέλλον της κρουαζιέρας παρουσίασε η Ιτ...

Τop κρουαζιέρες της MSC Cruises για αυτό το καλοκαίρι!

Τop κρουαζιέρες της MSC Cruises για αυτό το καλοκαίρι!

Η κρουαζιέρα αποτελεί έναν από τους απολαυστικότερους ...

Με το MSC MUSICA στην απόλυτη κρουαζιέρα του καλοκαιριού!

Με το MSC MUSICA στην απόλυτη κρουαζιέρα του καλοκαιριού!

Όταν προσεγγίζετε το λιμάνι του Πειραιά, το μαγευτικό ...

Βράβευση της allCruises.gr από την MSC Cruises

Βράβευση της allCruises.gr από την MSC Cruises

H allCruises.gr (allCruises.gr)βραβεύτηκε την περασμέ...

12ήμερη κρουαζιέρα Ανατολική και Δυτική Μεσόγειος

12ήμερη κρουαζιέρα Ανατολική και Δυτική Μεσόγειος

Το #MSCPoesia μας ταξιδεύει από τον Πειραιά σε Δυτική ...

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr